TDVS’den Sert Açıklama: Edepten Yoksun Hazımsızlık

TDVS’den Sert Açıklama: Edepten Yoksun Hazımsızlık

Türk Diyanet Vakıf Sen (TDVS) Denizli Şube Başkanı Mehmet Çoban, İl Müftülüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokole karşı çıkan Eğitim İş’e tepki gösterdi.

A+A-

Eğitim İş’in  hazımsızlığına anlam veremediklerini belirten Çoban, “Malumlarınız olduğu üzere 18 Mart Şehitleri anma ve Çanakkale Deniz zaferinin 104. Yılını ülkemiz genelinde çeşitli etkinliklerle kutlamış bulunmaktayız. Bu etkinlikler çerçevesinde İlimiz Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle İlçe Müftülüğü arasında okullarda öğrencilere Çanakkale zaferinin, ruhunun anlatılması için protokol imzalanmış ve bu çerçevede İlçe Müftülüğü personeli okullarda Çanakkale destanını, ruhunu milli ve manevi boyutuyla eksiksiz layıkıyla anlatmıştır. Her nedense bu protokole Eğitim İş  Denizli Şubesi hazımsızlık yaparak karşı çıkmış, karşı çıkmakla kalmamış küstahça Diyaneti, Müftülüğü ve kıymetli meslektaşlarımızı adeta yok sayarak “Çanakkale tarihini anlatmak size mi” kaldı başlıklı bir basın açıklaması yapmıştır. Eğitim İş Denizli Şubesi asla şunu unutmamalıdır. Bugün okullarımızda geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimize Çanakkale tarihi ve ruhunu anlatan meslektaşlarımızın görev yaptığı güzide kurumumuz Cumhuriyetimizin kurucusu, Çanakkale savaşlarına katılan Conkbayırı süngü taarruzunu yöneten, Anafartalar grup komutanı, başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 03 Mart 1924 yılında kurulduğunu unutmamalıdırlar” dedi.

“ USLUP VE EDEPTEN YOKSUN”

Eğitim İş Denizli Şubesi’ni Müftülük personeline saygı duymaya çağıran Çoban, “Kurulan bu güzide teşkilatın bünyesinde devletini, milletini, dini ve milli değerlerini seven, ona sıdkı sadakatle bağlı, bunların gereğini eksiksiz harfiyen yapan onurlu, şerefli, bilgili, birikimli ve donanımlı personelleri barındırmaktadır. Milli ve manevi değerleri anlatmak belirli bir grubun, hele hele uslup ve edepten yoksun Eğitim İş Denizli Şubesine hiç kalmamıştır, tekelinde değildir. Eğitim İş Denizli şubesine şunu da hatırlatmak isteriz. Kurtuluş savaşının başlatılmasında Denizli Müftüsü Merhem Ahmet Hulusi efendinin sözlerini ısrarla hatırlatmak isteriz. Diyanet personelini küçümseyen, yok sayan üslupsuz ve seviyesiz bir açıklama yapan eğitim iş Denizli şubesini şiddetle kınıyoruz. Onları hadlerini bilmeye, diyanet personeline dil uzatmamaya davet ediyoruz. Gerçi  “ bir lafa bakarım laf mı diye, birde adama bakarım adam mı diye” Siz rahatsız olsanız da, patlasınız da, çatlasanız da, hazımsızlık yapıp haddinizi aşsanız da dün, bugün ve yarın müftülüklerimiz ve onun onurlu, şerefli, bilgili, birikimli ve donanımlı personeli Çanakkale’yi,  Kocatepe’yi,   Dumlupanar’ı, 15 Temmuzu zevkle, şevle ve aynı heyecanla halkımıza ve geleceğimizin teminatı gençlerimize anlatmaya devam edecektir. Eğitim İş Denizli Şubesini Müftülüklerimiz ve onun  personeli hakkında konuşurken ağızlarından çıkanları kulaklarının duymasını tavsiye ediyoruz. Kısacası Milli ve Manevi değerlerin yegâne savunucusu,  her daim önce ülkemiz, sonra ilkemiz ve üyelerimiz diyen Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şubesi olarak; Sizi haddinizi bilmeye davet ediyoruz” diye konuştu.                                                                                                

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.