Tekstil Fabrikasında Marangozluk Öğretiyor

Tekstil Fabrikasında Marangozluk Öğretiyor

Denizli'ye bağlı Merkezefendi ilçesinde fabrikasına kurduğu atölyede çalışanlarına, bir meslek daha öğretiyor.

A+A-

DENİZLİ (AA) 

Kaynakçı çıraklığı ile başladığı iş yaşamında tekstil fabrikası sahibi olan 54 yaşındaki Kızıl, çalışanlarına ve çevresindekilere örnek olmaya devam ediyor.

Hobi olarak marangozluğa merak salan Kızıl, zamanla bunda ustalaşınca Hacıeyüplü Mahallesi'ndeki fabrikasında, çalışanlarına mesleği öğretmeye karar verdi.

Erdoğan Kızıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışanlarına faydalı olmak için marangoz atölyesini hayata geçirdiğini söyledi.

Amacım Bu

Kızıl, "Eskinden olduğu gibi tulumunu giymiş gençler yetişmesine vesile olmak istiyorum. Gençlerimiz hem okusun hem de zanaat sahibi olsun. Amacım bu." dedi. 

Çalışanlarıyla yaptığı kuş kafesi, ev ve süs eşyalarından oluşan yaklaşık 3 bin parçayı atölyede sergilediğini anlatan Kızıl, şöyle konuştu:

"Okullarımıza, sosyal sorumluluk projesine destek vererek yaptığımız kuş kafeslerini armağan ettik. Fabrikamın duvarlarına da bunları astım. Tamamen gönüllülük esasıyla. Ayrıca fabrika bahçesinde mini tarım yapılması için alan hazırladım. Küçükbaş hayvanlar getirdim. Çalışanlarım burada tarımla tanıştı. Hayvancılığı da öğretmeye çaba gösteriyorum. Herkes çok memnun. İş arasında gelirler, tavuklara, keçi ve tavşanlara yiyecek verirler. Toprakta mahsulün nasıl yetiştiğini görürler. Üreticiliği gençlere sevdirmek istiyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.