TEOG Sınav Sonuçları Açıklanıyor

TEOG Sınav Sonuçları Açıklanıyor

Ankara 12. İdare Mahkemesi TEOG İngilizce sınavında itiraz edilen soruyu iptal etti.

A+A-

Sonuçlar pazartesi günü açıklanacak.

 

24 Haziran'da açıklanması beklenen fakat ertelenen TEOG Yerleştirmeye Esas Puanlarının mahkemenin sonuçlanmasıyla açıklanacağı duyurulmuştu. 1 sorunun iptaline ilişkin mahkeme bugün sonuçlandı. Mahkeme sonucu soru iptal edildi. TEOG yerleştirme puan sonuçları Pazartesi günü açıklanacak.

 

İptal edilen soru şöyle:

 

"Mary Sanders was a successful artist. Before she died,…

 

A) She should do practice

B) She had better take photos

C) She has won several awards

D) She could draw many pictures"

 

Bakanlık tarafından verilen yanıt 'D' seçeneği idi. Mahkeme soruyu iptal etti.

 

SONUÇLARI E-OKUL'DAN ÖĞRENECEKLER

 

MEB'ten beklenen TEOG sonuçları açıklaması geldi.MEB yaptığı son dakika açıklamasında TEOG yerleştirme puanlarının pazartesi günü açıklanacağını duyurdu.

 

TEOG 2015 Yerleştirme Puanları'nı görmek için adayların TC Kimlik Numarası, Doğum Tarihi ve sayfada çıkan Güvenlik Kodu bölümünü doğru şekilde doldurmaları gerekiyor. e-okul'dan giriş yapacak adayların ise TC Kimlik Numarası'yla birlikte öğrenci numaralarını sisteme girmeleri gerekiyor.

 

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI 14 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK

 

TEOG kapsamında yapılan merkezi sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz'da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz'da yapılacak.

 

Öğrencilerin TEOG sonuçları sonrası liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz'da saat 13.00'e kadar tercihler alınacak. TEOG yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos'ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos'ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül'de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül'de açıklanacak. Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül'de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül'de ilan edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.