Terörün Gökyüzündeki Azrailleri Yüksek Maaşı Reddetti

Terörün Gökyüzündeki Azrailleri Yüksek Maaşı Reddetti

Türk Hava Kuvvetleri son aylarda PKK ve IŞİD operasyonları ile dikkat çekiyor. Pilotlar, özel sektörden gelen teklifleri geri çeviriyor..

A+A-

Terörle mücadelenin ve sınır ötesi hava operasyonlarının giderek yoğunlaştığı temmuzdan bu yana, TSK'da emeklilik dışında mecburi hizmetini tamamlayıp ayrılan pilot olmadı.

 

ÖZEL ŞİRKETE GEÇENLERİN SAYISI DÜŞTÜ

Yılbaşından bu yana Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan istifa ederek özel havayolu şirketlerine geçen pilot sayısının da, yıllar sonra ilk kez tek haneli rakamlarda kaldığı belirtildi.

 

 

 

OPERASYONLAR SEKTEYE UĞRAMASIN DİYE GİTMİYORLAR

Akşam'ın haberine göre, pilotların sektörün ihtiyacına rağmen gelen 3 kat maaş tekliflerini redderek, yaşanan "kritik süreçte terörle mücadeleyi akamete uğratmamak ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın operasyonel yapısını etkilememek" için, özel şirketlerden gelen teklifleri geri çevirerek, istifa etmediği vurgulandı.

 

 

 

GEÇEN YIL 101 PİLOT İSTİFA EDİP ÖZELE GEÇMİŞTİ

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamalarda, 2010'da 103, 2011'de 100, 2012'de 106, 2013'te 153 ve 2014'te 101 olmak üzere, son beş yıl içinde toplam 563 pilot personelin, emeklilik veya mecburi hizmet süresini doldurarak, görevinden ayrıldığı ve özel havayolu şirketlerine geçiş yaptığı belirtilmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.