TFF'den  Rizespor'a Verilen Gökbayrak Cezası Utandırdı!

TFF'den Rizespor'a Verilen Gökbayrak Cezası Utandırdı!

Türkiye Futbol Federasyonu PFDK. kurulu 29.12.2019 tarihinde Rize stadında ÇAYKUR-Rizespor ile Fenerbahçe arasında oynanan lig maçında Rizespor seyircilerinin ” Kötü ve Çirkin Tezahürat yaptığı ” iddiası ile Çaykur Rizespor’a ceza yağdırdığı açıklandı.

A+A-

Türkiye Futbol Federasyonu PFDK.’nun ÇAYKUR-Rizespor’a verdiği ceza ile ilgili kararı aynen şöyle ;

ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.’nin, 29.12.2019 tarihinde oynanan ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Süper Lig Cemil Usta Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan KALE ARKASI DENİZ B, KALE ARKASI DAĞ B, C, MARATON C, D. VIP B blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir.

Açıklama Yapılmıyor

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kurumsal internet sitesinde yayınlanan ceza kararında atılan sloganlar ve asılan Gökbayrak için herhangi bir açıklama bulunmuyor ve buna dair ifadeler de geçmiyor. Ancak, maç sırasında stada asılan Çin İşgali altındaki Doğu Türkistan’ın Gökbayarak’ı ile atılan ” Doğu Türkistan Türktür-Türk Kalacaktır !” sloganından ” kötü, çirkin tezahürat olarak ” tanımlaması Futbol Federasyonu PFDK.’nun bu gayriciddi kararının vicdani, insani ve ahlaki değerlerden ve gerçeklerden tamamen yoksun, duyarsız ve ruhsuz bir tavır içinde olduğunun bir göstergesi olduğu açıktır. Ayrıca Gökbayrak asan ve Doğu Türkistan’ın Türk Olduğu ve Daima Türk Kalacağı sloganlarını dillendiren vicdanlı, duyarlı ve yürekleri insan sevgisi ile dolu centilmen ve yiğit Rizeli Sporsever Kardeşlerimize karşı sarf ettiği bu ifadelerin ÇOK ÇOK KÖTÜ VE HADDİNDEN FAZLA ÇİRKİN ve asla kabul edilemez olarak değerlendiriliyor.

29.12.2019 tarihinde Rize’de Çaykur-Rizespor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada vicdanlı ve duyarlı Rizespor taraftarı seyircilerin İşgalci Çin’in Doğu Türkistan’daki baskı, zulüm ve soykırım cinayetlerini gündeme getirerek tepki amacı Şanlı Albayrağımızın yanına Atatürk’ün önerisi ile 1933’de Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti’nin kabul ettiği Gökbayrak’ asmasını ve ” DOĞU TÜRKİSTAN TÜRKTÜR-TÜRK KALACAKTIR !” sloganları ile mazlum Uygur Türkü Kardeşlerine desteklemesinin milli değerlerimize uygun ve centilmenlik ruhu taşıyan Sporcular ve sporseverler için barışçıl bir şekilde duygularının dışa vurumu olduğu kabul edilmektedir. Bu nedenle verilen bu cezanın haksız ve hukuksuz olduğu da açıktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum