Tin:Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Kınıyoruz

Tin:Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Kınıyoruz

Op. Dr. Kamil Furtun’un hayatını kaybettiği saldırı sonrasında açıklamalarda bulunan AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, “Her ne sebeple olursa olsun vahşice saldırıyı onaylamıyor, sağlığımızı teslim edeceğimiz uzman ellere sahip çıkıyoruz” mesajı verd

A+A-

Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl Başkanı Şahin Tin, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların devam etmesi ve son olarak Op. Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesi üzerine bir açıklama yaparak olaya, “Şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor” sözleri ile tepki gösterdi.

Açıklamasında, şiddet olaylarının son bulmasını temenni eden Başkan Tin, “Sağlık çalışanlarımız, ülkemizin güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşabilesi adına, hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişi ile bizlerin sağlığı için mücadele ediyor. Buna karşın, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberlerine yenileri eklenmeye devam ediyor. Şiddet, maalesef, Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazandı. Bu olaylardan derin endişe ve üzüntü duyuyoruz. Ülkemizi sağlık alanında çağ atlatan sağlık çalışanlarımıza daha fazla destek vermeliyiz. Şu hususun unutulmamasını özellikle rica ediyorum ki, bu değerli insanlar, her gün sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor. Bundan emin olunuz. Tüm bunlara rağmen üst üste yaşanan olaylar, hepimizin evladı olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiştir. Son saldırı ışığında insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Onun içindir ki, sağlık çalışanlarına yönelik biraz daha hoşgörülü davranmamız hepimiz açısından son derece önemlidir. Her ne sebeple olursa olsun bu vahşice saldırıyı onaylamıyor, sağlığımızı teslim edeceğimiz uzman ellere sahip çıkıyoruz” dedi.  

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.