TIR şoförüne 69 bin lira ceza kesildi

TIR şoförüne 69 bin lira ceza kesildi

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde, park halindeki bir TIR'ın dorsesinde havasızlık ve sıcaktan telef olan köpekler için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce araç şoförüne toplam 69 bin 8 lira para cezası kesi

A+A-

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Geçen 5 Ağustos çarşamba günü saat 04.00 sıralarında devriye görevindeki polis ekibi, Çivril Özlem Yapı Kooperatifi karşısında, yol kenarında park halindeki 64 BA 576 plakalı TIR'ın dorsesinden köpek sesleri geldiğini fark etti. Dorseyi kontrol eden polis, 45'i havasızlık ve sıcaktan telef olmuş bir kısmı yaralı yaklaşık 300 sokak köpeğini buldu. Telef olan köpekler, gömüldü.

 

Karakola götürülen TIR'ın şoförü 57 yaşındaki O.S. ifadesinde, "Ben evden eve nakliyat firmasında şoför olarak çalışıyorum. Firmam ile Uşak Belediyesi'nin anlaşması var. Firmam benden, köpekleri Çivril'de hayvan barınağının bulunduğu yakın bir noktaya bırakmamı istedi" dedi. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan O.S., dorsedeki köpeklerle birlikte Uşak'a döndü, ardından da TIR ile araç şoförü sonrasında ortadan kayboldu. Bunun üzerine gözlerin çevrildiği Uşak Belediyesi ise; köpeklerin taşınmasıyla bir ilgilerinin olmadığını ileri sürdü.

 

Çivril Belediyesi zabıta ekipleri tarafından tutulan tutanak; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Çivril Belediye Meclisi'ne gönderildi. Yapılan incelemeler sonrası Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü; telef olan 45 köpeğin her biri için O.S.'ye 1002 lira, yaralı 45 hayvan için ise 499 lira olmak üzere toplamda 67 bin 545 lira para cezası kesti.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü de sokak köpeklerinin belgesiz taşındığı gerekçesiyle yine şoföre 1463 lira para cezası uyguladı. Çivril Belediyesi tarafından kesilecek cezasın da önümüzdeki günlerde belli olacağı kaydedildi.

 

Bu arada Çivril Cumhuriyet Savcılığı tarafından, Çivril Belediyesi'nin Uşak Belediyesi yetkilileri hakkında da şikayette bulunduğu adli soruşturmanın ise sürdürüldüğü belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.