TMSF'den Parasını Bankada Unutanlara Uyarı

TMSF'den Parasını Bankada Unutanlara Uyarı

Dikkat! 2008 senesinden bugüne kadar bankada paranız varsa ve unuttuysanız TMSY'ye devredilecek. Paranızı alacağınız son tarih açıklandı.

A+A-

TMSF tarafından bankalar nezdinde mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibi olanlar hakkında zaman aşımı uyarısı yapıldı.

Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesi gereğince; bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on sene içinde aranmayanlar zaman aşımına tabi olacaklar.

Bahsi geçen maddenin uygulanması le alakalı yayımlanan yönetmeliğin 8. maddesi gereği zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakların listesi şubat ayı başından itibaren bankaların kendi internet sitelerinde ve konsolide edilerek TMSF ile kuruluş birliklerinin internet sitelerinde mayıs ayının sonuna kadar yayınlanacak.

15 HAZİRAN'A KADAR...

Bu çerçevede, 2008’den beri hareket görmeyen hesaplara ait listeler TMSF'nin internet sitesinin ana sayfasında bulunan "Zaman aşımı Sorgusu" bölümünden, Kuruluş Birlikleri ve bankaların internet sitelerinden mayıs ayı sonuna kadar sorgulanabilecek.

Listede ismi bulunan hak sahiplerinin, hesaplarıyla ilgili işlem yapmak için haziran ayının 15'ine kadar ilgili banka şubeleri veya genel müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Bu tarihe kadar işlem yapılmayan hesaplar zaman aşımına uğraması nedeniyle Fona gelir kaydedilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.