Tolga Varlıker Partisine geri döndü

Tolga Varlıker Partisine geri döndü

Yüreğinizin rengi neyse, koltuğunuza bıraktığınız iz de o olacaktır.

A+A-

 

Sevgili Cumhuriyet Halk Partili dostlarım, değerli yol arkadaşlarım;

Yaklaşık 8 aydır, siyasi bir karantinanın içindeydim. Bazı sosyal medya paylaşımlarım sebebiyle, Merkezefendi İlçe Başkanlığı ve Denizli İl Başkanlığı tarafından “kesin ihraç” talebiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildim ve 2 yıl süreyle ihraç edilmeme yönelik karar alındı.

Yıllarca emek verdiğim ve çok sevdiğim partimden, sırf bazı durumlara karşı kimseye hakaret etmeden, kimseyi kırıp incitmeden, nezaket ve eleştiri sınırları dışına asla çıkmadan fikirlerimi belirttim diye bu şekilde ihraç edilmemi doğru bulmadım ve hukuki hakkımı kullanarak, bu kararı Ankara’ya, Genel Merkezimiz’e taşıdım. Yüksek Disiplin Kurulumuz, “...dosyada ceza verilmesini gerektirir yeterli ve inandırıcı kanıt olmadığından, Kurulumuzca yapılan değerlendirme sonucunda iddia edilen paylaşımların eleştiri sınırları içerisinde kaldığı sonucuna varılmış ve şikayetlinin itirazının kabulüne…” diyerek, hakkımdaki tüm suçlamaları düşürmüştür. Kararı iptal etmiştir.

Zamanında canımla, kanımla, gece gündüz emek vererek yanlarında durduğum kişilerin, akla ve vicdana sığdıramadığım şekilde aleyhime yürüttükleri çalışmalar, lobiler oldu. Partimden ihraç edilmem için büyük çaba içine girdiler. Ancak, gerek siyasetin içinden gerekse dışından, nice partili, partisiz dostlarımın, bu süreçte hakkın tecelli olacağına dair bana verdikleri destekleri bir ömür boyunca unutmayacağım. Bir kez daha gördüm ki, kalbi adaletten yana atanlar, çok, çok daha fazla…

Çevremdeki birçok kişi, “Başkan, siyaset böyle kirli ve vefasız bir şey” dedi. Fakat herkese hep aynı şeyi söyledim. “Hayır, siyaset kirli ve vefasız değil. Kirlilik de vefasızlık da insana mahsus. Siyaseti kirleten, siyaseti yalan söylemekten, yol arkadaşlarını rant ve çıkarlar uğruna heba etmekten ibaret görenler, siyaseti de kendi kalpleri gibi kirletirler. Benim siyaset anlayışım bu değil. Asla da böyle olmayacaktır. Hiçbir kimlik, hiçbir makam insana şeref katmaz. Ancak insan kimliğine, makamına şeref katabilir. Yüreğinizin rengi neyse, koltuğunuza bıraktığınız iz de o olacaktır.”

Partimize dün olduğu gibi bugün ve yarın da hak, hukuk ve adalet duygularıyla ve onurla hizmet etmeye devam edeceğim. Hiçbir şey beni Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden, özgür ve demokratik bir Türkiye hayalimden vazgeçiremez. İki yıl önce nasıl ki 25 yıl aradan sonra, Merkezefendi’yi kapı kapı, gönül gönüle, dolaşarak kazandıysak, söz veriyorum, yine hiçbir makam, mevki ve çıkar beklemeksizin, aynı ruh, aynı heyecan ve aynı aşkla 2024’te de çalışacak ve Büyükşehir Belediyesi’ni Cumhuriyet Halk Partimize kazandıracağız.

Bu süreçte her daim yanımda olan, üzüntümü üzüntüsü bilen tüm dostlarıma ve ifade özgürlüğü ile adaleti gözeten bir karara imza atan Yüksek Disiplin Kurulumuz’a sonsuz teşekkür ediyorum.

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi...Yaşasın hak, hukuk ve adalet...

Tolga VARLIKER

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.