Toplum Sağlığı Merkezi'nde Anneler Günü Şenliği

Toplum Sağlığı Merkezi'nde Anneler Günü Şenliği

Toplum Sağlığı Merkezleri; hizmet verdiği bölgenin sağlığını geliştirmek, korumak, sağlıkla ilgili sorunları ve riskleri belirleyip gidermek üzere planlar yapar ve uygular.

A+A-

Birinci basamak koruyucu, iyileştirici ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini organize eder, izler, değerlendirir, denetler ve kuruluşlar arasındaki işbirliği ve koordinasyonu sağlar. Halkın sağlığını ilgilendiren durumlarda; ana ve çocuk sağlığı, çevre sağlığı, ruh sağlığı, kronik hastalıklar, bulaşıcı hastalıklar, okul sağlığı, bakıma muhtaç hastaların evde sağlık hizmetleri, çalışan sağlığı, sağlık taramaları gibi pek çok konuda çalışma yapar.

 

Pamukkale Toplum Sağlığı Merkezimizin bünyesinde hizmet veren Gebe eğitim birimimiz öncelikle anne adaylarımızın sağlıklı bir gebelik süreci geçirmelerini sağlamak için; sağlık durumlarını ve olası risklerini belirleyerek düzenli takiplerinin yapılması için çalışmalar yapar, eğitim verir ve sorunsuz bir doğum yapıp sağlıklı olarak bebeğini kucaklaması için işbirliği yapar. Gelişmiş ülkeler seviyesinde sağlık ölçütlerini yakalamak, anne ve bebek ölümlerini tamamen önlemeyi amaçlar.

 

Bilindiği gibi 10 mayıs anneler günü yaklaşıyor. Pamukkale Toplum Sağlığı Merkezi olarak bölgemizde takip ettiğimiz, eğitim verdiğimiz anne adaylarımız ve bebeklerine kavuşan yeni annelerimizle birlikte anneler günü münasebetiyle şenlik havasında geçecek bir etkinlik planladık. Toplum Sağlığı Merkezimizin bahçesinde lokma dağıtılması, eğitici broşür dağıtılması ve takiplerine düzenli gelerek güvenli anneliğin gereklerini yerine getiren anne adayı ve yeni annelerimize sertifika töreni organize ettik. Amacımız hem başarılı çalışmalarımızın mutluluğunu anne adayı ve yeni annelerimizle paylaşmak, toplumumuzda gebelik döneminin dikkatle izlenmesi gerektiğine dikkat çekmek, anne ve bebek sağlığının önemine değinmekti.

 

Aktivitemize Halk Sağlığı müdürümüz Dr Veli KILINÇARSLAN, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve müdürlük çalışanları, Pamukkale Kaymakamımız Sayın Veysel BEYRU, ilçe milli eğitim müdürümüz .. Merkezefendi TSM Başkanımız katılarak destek vermişlerdir. Kendilerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Aktivite boyunca Halkımıza lokma ikram edilmiş, eğitimlerimize düzenli katılan ve kontrollerini aksatmadan yaptıran anne adaylarımıza ve yeni annelerimize sertifikaları takdim edilmiştir. Aktivitemizi madden ve manen destekleyen Yunus Emre Mahalle Muhtarımız Süleyman GENCER, Yunus Emre mahallesi eczanelerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Aktivitenin hazırlanmasında ve aktivite süresince üstün gayretle emek veren başta TSM Başkanımız DR.Ali YILMAZ , DR. MELTEM AKŞİT ve tüm çalışanlarımızı tebrik ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.