Trafik Dedektifleri Görevde

Trafik Dedektifleri Görevde

İçişleri Bakanlığı, trafik kuralları ile işaretlerine uyulmasını artırmak ve trafik kazalarını azaltmak amacıyla "Dikkat Sizden, Notlar Bizden" uygulaması başlattı.

A+A-

Bu uygulamayla çocuklar, anne-babalarına araç kullanımıyla ilgili not verecek. Değerlendirme sonucunda 100 çocuk bisikletle ödüllendirilecek.

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle karayollarında trafik yoğunluğu artarken, jandarma timleri de denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde, sürücüler ile yolculara önce şeker ikramında bulunuldu, ardından trafik kurallarına uymanın önemine dikkat çekilen anlatımlar yapıldı, broşürler dağıtıldı.

Emniyet Kemeri Takmanın Önemi

Görevliler, emniyet kemeri takmanın trafik kazalarında ölüm oranını yüzde 45. Ölümcül yaralanmaları ön koltukta oturanlar için yüzde 50. arka koltukta oturanlar için yüzde 75 azalttığına dikkat çekti.

Araçlarda bulunan çocuklara da “sürücü seyahat karnesi" verilerek, aracı kullanan anne ve babalarını değerlendirmeleri istendi. İnternete yüklenen bu karneler arasında en çok beğenilen 100 çocuğa Jandarma Genel Komutanlığınca bisiklet hediye edilecek.

"Sürücü seyahat karnesi" uygulamasına katılmak için 20 Haziran'a kadar #trafikkarnem hashtag ile TrafikEgm twitter adresine yükleme yapılabilecek. Ayrıca www.trafik.gov.tr adresinden de ulaşılabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.