Trafik Denetimleri Aralıksız Sürüyor

Trafik Denetimleri Aralıksız Sürüyor

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimleri tarafından 09 Nisan - 15 Nisan tarihlerinde bir haftalık dönemde gerçekleştirilen trafik kontrolleri sonucunda, 17.984 araç denetlenmiştir.

A+A-

Yapılan denetimler neticesinde;

Hız ihlali,

Kırmızı ışık ihlali,

Seyir halinde cep telefonu ile konuşma,

Duraklama ve park etmenin yasaklarını çiğneme,

Emniyet kemeri ve kask takmama,

Alkollü bir şekilde araç kullanma,

Ehliyetsiz, yetersiz ehliyet ile araç kullanma,

Görüşü engelleyici eşya, süs (filmli cam) kullanma,

Muayenesiz araç kullanma,

Durak harici ve fazla yolcu almak

Arızalı takograf ile taşıma sınırı üzerinde yük alma (tonaj),

Karayolları Trafik Kanunun diğer maddelerini ihlal ettikleri görülen ve bunun yanında kusurlu ve eksiği olan araçlar trafikten men edilmiştir.

 

Okul Servis Araçları üzerinde yapılan denetimler sonucunda;

 

09-15 Nisan 2018 tarihlerinde, 216 Okul Servis Aracı, yönetmelik hükümleri kapsamında denetlendi. Yönetmelik hükümlerine göre eksikliği belirlenen araç ve sürücülere 9 adet cezai işlem uygulandı.

 

Fahri Trafik Müfettişleri Tarafından Tanzim Edilen Trafik Suçu Tespit Tutanakları;

 

İl çapında, gönüllülük esaslı faaliyet veren, Fahri Trafik Müfettişleri’nce trafik kural ihlali yapan şoförlerin tescil plakasına 09-15 Nisan 2018 tarihlerinde toplamda 95 tane suç tespit tutanağı hazırlanmış olup, trafik idari para cezası karar tutanağına çevrilmiştir.

 

İlimiz Merkez Polis Sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik kazaları;

 

09-15 Nisan 2018 tarihleri arasında sorumluluk bölgelerinde, 40 Yaralamalı kaza ve 59 Maddi Hasarlı kaza olmak üzere Toplamda 99 kaza gerçekleşti. Kazaların azaltılması ile alakalı olarak kazaların yoğun bir şekilde gerçekleştiği cadde ve güzergâhlar ile sürücüler tarafından kırmızı ışık ihlalinin yapıldığı kavşaklarda, seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, sivil ihbarlı denetim, emniyet kemeri, cep telefonu ve yaya denetimlerine ağırlık verilmesi kararı alındı.

 

İl çapında gerçekleşen kazaların genelde, İzmir Yolu, Acıpayam Yolu, Cinkaya Bulvarı ve 29 Ekim Bulvarı üzerinde oluşmuştur. Kazalar daha çok, dönüş kurallarına uymama, Araçların hızını hava ve yol şartlarına uydurmama, kavşaklara yaklaşırken araçların hızını azaltmamak, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama ve yakın takip arkadan çarpma kusurlarından ötürü gerçekleştiği belirlenmiştir.                                          

 

İlimiz Bölge Trafik Polis Sorumluluk Bölgesinde;

 

09-15 Nisan 2018 tarihleri arasında sorumluluk bölgelerinde 15 yaralamalı kaza ve 6 Maddi Hasarlı kaza olmak üzere Toplamda 21 kaza gerçekleşmiştir. Kazaların azaltılması ile alakalı olarak kazaların yoğun olarak gerçekleştiği güzergâhlarda, sürücülerin yaptıkları kural ihlalleri ile alakalı ve kurallara uyulması için seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, emniyet kemeri ve cep telefonu denetimlerine ağırlık verilecektir.

 

Yapılan açıklamada vatandaşların daha güvenli bir trafik ortamında hayatlarına devam etmeleri için, trafik kazalarından uzak "Güvenli Çevre ve Huzurlu Toplum için" denetimlerin kararlı bir biçimde aralıksız süreceği ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.