Trafik Sigortasında Sevindiren Gelişme

Trafik Sigortasında Sevindiren Gelişme

Trafik sigortalarında milyonlarca araç sahibini ilgilendiren 2 mühim değişiklik yapıldı.

A+A-

Sigorta şirketlerinin her ay yüzde 1.5 oranındaki fiyat artışı yüzde 0.75’e düşürülürken, sermayesi yetersiz olan sigorta şirketlerine de trafik sigortası satma sınırlaması getirildi.

Konu ile alakalı yapılan açıklamada sigorta şirketlerinin her ay yasal olarak sigorta fiyatına yaptıkları zam oranının yarı yarıya düşürüldüğünü ifade edildi.

Trafik sigortasında tavan fiyat uygulaması kapsamında sigorta şirketlerine, her ay sigorta primlerini yüzde 1.5 oranında arttırma hakkı tanınmıştı. Bu da yıllık yüzde 18’lik artış anlamına geliyordu. Bakanlık, çıkardığı genelge ile aylık fiyat artışını yüzde 0.75’e düşürdü. Yıllık artış %9 u geçemeyecek.

Haziran ayından sene sonuna kadar sigorta Şirketleri, trafik sigortası fiyatlarını aylık yüzde 0.75 oranında arttırabilecek.

SERMAYE KADAR SATIŞ HAKKI 

Genelgeye göre mayıs ayının başından, sene sonuna kadar geçen 8 aylık dönemde sigorta şirketlerinin trafik sigortasından topladıkları prim öz sermayelerinin 4 katını geçemeyecek.

2021 yılında ise bu oran 5 katı olarak belirlendi ve şirketler sermayelerinin 5 katından fazla trafik primi üretemeyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.