Tramer Nedir?

Tramer Nedir?

Tramer, Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi Kurumu'nun kısaltılmış halidir.

A+A-

Tramer nedir konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler için en kolay tanım sistemin tüm sigorta bilgilerin toplandığı bir veri deposu olduğu şeklindedir. Sistem üzerinden tüm araçlara ait sigorta işlemlerini bakılabilir. Aracın kaza bilgilerine ya da hasarlı olup olmadığı gibi bilgilere ulaşmak mümkündür.

Tek Bir Veri Deposu

Sistem sayesinde araç ile ilgili tüm bilgiler tek bir veri deposu olarak kaydedilir ve bu sayede bilgilere hızlı ve kolay erişim sağlanır. Araçlarda Tramer aracılığı ile hasar kaydı sorgulama işlemi birçok farklı yoldan gerçekleştirir. Sigorta bilgi ve gözetim merkezi ait olan resmi web adresinden giriş yapılarak online işlemler aracılığı ile sorgulama yapılır. Sorgulama yapabilmek için aracın plakası ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası da gereklidir.

Araç Sorgulama Sistemi

Araç sorgulamalarda istenen bilgiler genellikle şu şekildedir;

  •  Tramer trafik sigortası sorgulama; işlemin gerçekleştirilmesi için acil diyordum arası ile birlikte poliçe numarasının eksiksiz verilmesi gerekir.
  •  Tramer kasko sigortası sorgulama; işleminde eksiksiz ve doğru bilgiye ulaşmak için plaka ve şase bilgileri sisteme doğru olarak girilmeli.
  •  Araç hasar sorgulama; işleminde araca ait tüm hasar bilgilerini ulaşmak mümkündür
  •  Tramer kaza tespit tutanağı sorgulama; işlem 3 farklı yoldan gerçekleştirilir. Bunlar TC kimlik numarası, plakası ve sigortalı vergi kimlik numarası ile SMS ve e-devlet yöntemleridir.

Online Hizmet Sistemi

Talep edilen bilgilerin eksiksiz girilmesi durumunda en doğru sorgulama sonuçlarına ulaşılır. Tramer belge numarası her sigorta şirketi tarafından farklı belirlenir internet üzerinden yapılacak sorgulama sonucunda Tramer belgelerindeki numara ve belge numarası verilir. Teknolojik altyapısı sayesinde online hizmet sistemi kapsamında destek sağlayan Tramer sigorta poliçelerinin yanı sıra araç hakkında tüm bilgiye ulaşım sağlar.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.