TÜBİTAK evrimi yasakladı!

TÜBİTAK evrimi yasakladı!

TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları’nın kitap satış arşivinde bulunan ve Evrim kuramını açıklayan kitapların basım ve satışı durduruldu.

A+A-

Geçtiğimiz yıllarda TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınları’nın kitap satış arşivinde bulunan ve insanın evrimini anlatan kitaplar listeden tamamen çıkartıldı. Söz konusu kitapları satın almak isteyenler, listede bulunmasına rağmen "tükendi" ibaresiyle karşılaşıyordu. Şimdiyse kurum tarafından kitapların satış ve basımı resmen durduruldu.

 

TÜBİTAK kitaplığında bilim kalmadı

Radikal'de yer alan habere göre, Zooloji Profesörü Richard Dawkins’e ait Kör Saatçi ve Gen Bencildir kitapları, Alan Moorehead’dan Darwin ve Beagle Serüveni, Stephen Jay Gould’dan Darwin ve Sonrası, Mahlon B. Hoagland’dan Hayatın Kökleri, James Watson’dan İkili Sarmal, Richard Lewontin’den Üçlü Sarmal, Ernst Mayr’dan Biyoloji Budur ve Richard Leakey-Roger Lewin’in Göl İnsanları kitapları TÜBİTAK’ın listesinden çıkartıldı.

 

Eski listeden geriye yalnızca Linda Gamlin’in Evrim kitabı kaldı.

 

Darwin'e ve Evrim'e sansür devam ediyor

Darwin’e ve Evrim kuramına yönelik sansür ilk kez yaşanmıyor. Darwin’in doğumunun 200’üncü yıldönümü UNESCO tarafından tüm dünyada “Darwin Yılı” olarak ilan edilmiş ve bu vesileyle TÜBİTAK, Bilim ve Teknik Dergisi’nin 15 sayfasını ve kapağını Darwin’e ayırmıştı.

 

Ancak TÜBİTAK Yönetim Kurulu, derginin bu hâlini beğenmeyip kapağı son anda değiştirerek, genel yayın yönetmeninin görevine son vermişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.