Tüm Annelerimizin Günü Kutlu olsun

Tüm Annelerimizin Günü Kutlu olsun

Bu Pazar günü kutlanacak olan Anneler Günü münasebeti ile Denizli Protokolünden kutlama mesajları.

A+A-

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Dünyanın en kutsal görevidir annelik. Annelerimiz için edilen her övgü sözü az kalacaktır. Tüm fedakârlıkları üstlenen, doğumdan ölümden kadar ki süreçlerde evlatlarının üzerine titreyen tüm annelerimizin hakkını ödeyemeyiz” dedi.

Belediye Başkanı Avni Örki, ülkemizde milli mücadelenin sembollerinden olan Nene Hatun’un 1955 yılında, yılın annesi seçilmesiyle birlikte Türkiye’de Anneler gününün kutlanmaya başlandığına ifade ederek, annelerin bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini belirtti. Başkan Örki, “Bir bireyin yetiştirilmesinde en önemli görevi üstlenen maneviyatı ile hiçbir ölçü kalıbına sığmayan sevgisiyle emekleri yadsınamayacak kişilerdir anneler. Annelerimizi, babalarımızı sadece bir günde değil hayatımız boyunca hatırlamak biz evlatların da görevi ve sorumluluğudur. Evlatlar olarak bizlere düşen görev, annelerimizi her gün arayıp sorarak, hayatlarını güzelleştirmek, gül yüzlerini güldürmektir. Annelerimiz bizlere verdiği sonsuz sevgi ve emeği de, gelecek kuşaklara aktarabilmek ortak değerlerimizdendir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta kendi annem, eşim olmak üzere tüm annelerimizin, anne adaylarımızın anneler gününü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan

Başkan Arslan ‘’Dünyaya gözlerimizi ilk açtığımız andan itibaren sevgisiyle, şefkatiyle, merhametiyle bizleri kucaklayan, hayatını evlatlarına adayan her anımızda yanımızda olan ve hakkı hiç ödenemeyecek olan annelerimizin bu özel gününü kutluyorum. Yaşamımızda bizi, belki de karşılıksız seven tek varlık annelerimizdir. Ülkemize ve insanlığa faydalı nesiller yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs gererek fedakârca çalışan anneler, aile değerlerinin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının da en önemli güvencesidir.

Cennet annelerin ayakları altındadır,

 ‘Tarihin her döneminde, Türk toplumlarında anneye gösterilen değer, tüm dünyaya örnek olmuştur. Özellikle Kurtuluş Savaşı yıllarında, cephede kıyasıya mücadele veren evlatlarına elinden gelen desteği gösteren, onlarla birlikte can verip şehit düşen annelerimizin yazdığı tarih de bu anlamlı örneklerin her zaman canlı kalmasında bir etken olmuştur. Yağmur altında, cepheye kağnıyla mermi taşırken, bebeğinin üzerindeki battaniyeyi alarak mermiler ıslanmasın diye örtecek kadar kutsal bir görevi yapan başka bir milletin kadınını göremezsiniz. Cennet annelerin ayakları altındadır, hadisiyle de annelerimizin önemi dinimizde de vurgulanmıştır Bu vesile ile birlikte tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum, her günü mutlu sağlıklı ve sevinç dolu yaşamalarını temenni ediyorum.’’

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan

Çal Belediye Başkanı Fethi akcan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Akcan “Dünyanın en kutsal görevidir annelik.Tüm fedakârlıkları üstlenen, doğumdan ölümden kadar ki süreçlerde evlatlarının üzerine titreyen tüm annelerimizin hakkını ödeyemeyiz” dedi.

''Kocaman yüreklerine evlat sevgisini, dünyaları, sabrı, şefkati, fedakarlığı, zor şartlarda pes etmemeyi, hayatın zorluklarına karşı direnmeyi sığdıran annelerimizin günü kutlu olsun. ÇALLI ve TÜM DÜNYA ANNELERİNİN gününü sevgi ve saygıyla kutluyorum'' dedi.

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan

Peygamber Efendimizin "Cennet, Annelerin Ayakları Altındadır" hadis-i şerifiyle önemini vurguladığı annelerimizin hakkı hiç bir şekilde ödenemez. Onlara layık birer evlat olmak, onları mutlu etmek de evlat olarak bizlerin en büyük vazifesidir. Onları sadece anneler gününde anmak asla kafi değildir. Bir ömür boyunca, of bile demeden, annelerimize olan sevgi ve saygı göstermek onların evlatları olarak hepimizin üzerine düşen sorumluluktur.

Annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza vesile olacağı inancıyla, Şehitlerimizin ve Gazilerimizin anneleri başta olmak üzere, tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, aileleriyle birlikte mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyor, ellerinden öpüyorum. Ebediyete intikal eden annelerimizi de rahmetle anıyorum.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.