Tüm Basın Emekçilerinin Gazeteciler Günü'nü Kutluyorum

Tüm Basın Emekçilerinin Gazeteciler Günü'nü Kutluyorum

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

A+A-

Başkan Çavuşoğlu kutlama mesajında, " Bir ülkenin özgür olup olmadığını anlamak için gazetecilerin durumuna bakmak yeterlidir" dedi.

Bir ülkenin vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini nasıl ve hangi oranda kullanabildiğini anlamak için gazetecilerin durumuna bakılmasının gerektiğini belirten Çavuşoğlu, "Bir ülkede gazeteciler özgürce haber yapamıyorsa o ülke toptan tutsak demektir. AKP iktidarı döneminde boğulmak istenen özgür medya, her türlü zorluğa ve baskıya direnmeye çalışıyor. CHP iktidarıyla birlikte basın için kara günler bitecek, gazeteciler rahat bir nefes alacak" diye konuştu.

Yaptığı yazılı açıklamada, 4 Ocak 1961'de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan '212 sayılı kanun' adlı düzenlemenin Resmi gazetede yayınlanışı nedeniyle 10 Ocak gününün kutlama günü olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, gazetecilerin yasal haklarının 18 yıllık AKP iktidarlarında darmadağın edildiğini söyledi.

Ulusal ve yerel medyayı, yargı ve Basın İlan Kurumunu sopa gibi kullanarak baskı altına almak için hür türlü çabanın gösterildiği, hiçbir hak ve özgürlüğün tanınmadığını iddia eden Çavuşoğlu, “Hayatı bölücü ve gerici terörizmle mücadele edenlere, ‘terör örgütüne yardım etmekten’ ceza veriliyor. Muhalif basının resmi ilan gelirlerini kesiyorlar. ‘Yasakları kaldıracağız’ diyenler her türlü baskı ve yasağı kendileri uyguluyor. Yeni kurulan televizyon kanalı baskılara ancak 26 gün dayanabildi ve yayına son verdi. AKP iktidarı artık gidici. Giderken de her yeri yakıp gidiyor” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sosyo-ekonomik statülerinin, demokrasiyle doğrudan bağlantılı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Özlük haklarını almış, yasal güvence içinde, ekonomik olarak rahat bir hayat yaşayan ve haber yapan gazeteciler, hep gerçek anlamda demokrasinin var olduğu ülkelerde bulunmaktadır. Fakat ne yazık ki, ülkemiz için şu an böyle bir durum söz konusu değildir. CHP olarak, bunun olumlu anlamda gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Gazeteciler tüm özlük haklarına yeniden kavuştuğu, özgür ve bağımsız gazetecilik yapabildikleri CHP iktidarında buluşmak üzere Tüm basın emekçilerinin  '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.