Tüm Dünyanın Kilitlendiği Dava

Tüm Dünyanın Kilitlendiği Dava

Türkiye ile ABD arasında gerileme yol açan ABD'li papaz Andrew Craig Brunson 4. Defa hakim karşısına çıktı. İşte Brunson hakkında verilen karar.

A+A-

SERBEST BIRAKILDI

Son dakika alınan bilgilere göre Türkiye ile ABD arasında gerileme yol açan ABD'li papaz Andrew Craig Brunson davasında Rahip Brunson serbest bırakıldı.


BUGÜN NE OLDU?

Mahkemede savcı mütalaasında adli denetim kontrolün kaldırılmasını talep etti. Savcı Brunson için ayrıca örgüte üye olmaktan 10 seneye kadar hapis istedi. Brunson, duruşmada hazır bulunması için bu sabahın erken saatlerinde İzmir Alsancak’ta olan ev hapsinde tutulduğu evinden görevliler tarafından. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava başladı. 3 tanık dinlendi ve  daha sonra duruşmaya ara verildi. Verilmiş olan aranın ardından duruşma 14.00'da tekrar başladı.

 

BRUNSON'DAN İLK SÖZLER: TÜRKİYE'Yİ SEVİYORUM

 

Andrew Craig Brunson yaptığı savunmasında, kendisinin  PKK’lılar ile bir bağlantısının olmadığını ve hiçbir zaman olmayacağını ve  masum olduğunu, Türkiye'yi sevdiğini ve tahliyesini istediğini dile getirdi.

 

SAVCI’DAN  10 SENEYE KADAR HAPİS TALEBİ

 

Savcı mütalaasında adli denetim koşulunun kaldırılmasını talep etti. Brunson için savcı bunun yanında örgüte üye olmaktan 10 seneye kadar hapis istedi. Savcının ayrıca soruşturmanın genişletilmesi talebi de olmadı.

 

TAHLİYE BEKLENTİSİ

 

Brunson'a alt sınırdan ceza verilmesi durumunda yattığı süre de göz önüne alınıp tahliye edilebileceği ifade edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.