Tüm Gücümüzle Çalışmaya Devam Ediyoruz

Tüm Gücümüzle Çalışmaya Devam Ediyoruz

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 89. Yıldönümü münasebeti ile bir mesaj paylaştı.

A+A-

“Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’na inanmış aziz milletimiz, birlik ve beraberlik içinde kurtuluş mücadelesinden zaferle çıktıktan sonra vatanın yeniden inşası için el birliğiyle çalışmalara başlamışlardır. Yeni kurulan bu genç devletin ihtiyaçlarının belirlenmesinde hiç şüphesiz ki yurt gezilerinin öneminin farkında olan Atatürk, bu doğrultuda Anadolu’nun her karış toprağını bizzat dolaşmış, halkıyla istişarelerde bulunmuştur. Bu geziler kapsamında 4 Şubat 1931 tarihinde Denizli’yi de ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Denizlililer minnetini ve sevgisini büyük bir coşkuyla göstermiştir.

Karış Karış Gezdi

Bilim, sanayi ve kültürel alanlarda yapılacak hamleleri yerel yöneticilerle değerlendirmek, halka anlatmak ve halkın fikirlerini almak için Anadolu’yu karış karış gezen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Millî Mücadele Dönemi’nde Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin öncülüğünde kurtuluş hareketinin önemli kentlerinden birisi olan Denizli’de ağırlamış olmanın gurur ve mutluluğunu 89 yıl önce olduğu gibi şimdi de yaşıyoruz.

Bizler Pamukkale Üniversitesi olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” sözünden hareketle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine eriştirme ve yeni nesillerimizi bilim, teknoloji, sanayi ve sanatta donanımlı bireyler haline getirme yolunda, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı yerli ve milli kalkınma hamlesinin Ülkemizin gelecek hedefleri çerçevesinde, daha ileriye taşınması adına tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele yıllarından bugüne Cumhuriyetimiz ve demokrasimizi korumak adına canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmet duyguları ile anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.                                                                     

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.