Tunceli'de Karakola Hain Saldırı!

Tunceli'de Karakola Hain Saldırı!

Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'ne bu sabaha karşı saat 04.30 sıralarında sızan PKK'lı grupla çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu, 2'si ağır olmak üzere 3 polis memuru yaralandı.

A+A-

Nazımiye İlçe merkezinin farklı noktalardan sızan PKK'lı teröristler, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na roketatarlar ve otomatik silahlarla ateş açtı. İlçe Emniyet Amirliği'ne saldıran PKK'lı teröristler yakındaki sağlık ocağı bahçesinden polislere ateş ederken, 112 Acil Servisi'ne ait 2 ambulansı da yaktı.

Hükümet Konağı ile Özel İdare binalarına da saldıran teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma bir süre devam etti.

 

2 Pkk'lı Öldürüldü

Sağlık ocağı bahçesinde 1'ikadın 2 PKK'lının ölü ele geçirildiği çatışmada sağlık ocağına çok sayıda kurşun isabet etti. Saat 06.30'a kadar çatışmanın devam ettiği daha sonra PKK'lıların ilçede bazı araçları gasp ederek kaçmaya çalışırken, takviye ekiplerin gelmesiyle ilçenin giriş ve çıkışlardı tutuldu.

Nazımiye'nin kenar mahallerinde de şiddetli çatışmalar çıkarken ilçe dışındaki ormanlık alana kaçmaya çalışan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından bölgeye jandarma ve polis özel harekat birlikleri sevk edildi. Karma birlikler, ilçeden çıkarak kaçmaya çalışan PKK'lı teröristlerin geçiş güzergahları Kobra helikopterler tarafından ateş altına alındı.

Sokağa Çıkma Yasağı

Tunceli Valiliği'nce,ilçede çıkan çatışmalar nedeniyle sivillerin zarar görmemesi için ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Nazımiye'de çıkan çatışmada yaralanan 3 polisten durumu ağır olan 2 polis helikopteriyle Elazığ Asker Hastanesi'ne oradan da ambulanslar ile Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Biri Özal Harekatçı olan polislerin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.