Turan Yolu Derneği Soydaşlarımızı Unutmadı

Turan Yolu Derneği Soydaşlarımızı Unutmadı

Turan Yolu Derneği’nden 600 Soydaşımıza İftar Yemeği Turan Yolu Derneği, Türk Dünyasından Türkiye’ye göç eden soydaşlarımıza aileleriyle birlikte iftar yemeğinde ağırladı.

A+A-

600 kişiye hitaben düzenlenen organizasyona; Kamu-Sen İl Başkanı Rayif Kurşunoğlu, Türk Eğitim-Sen İl Başkanı Emre Erdoğan, Türk Büro-Sen İl Başkanı Hüseyin Utangaç, TÜRKAV İl Başkanı Ahmet Aykol, Alperek Ocakları İl Başkan Vekili Furkan Gezer, İHH Denizli İl Başkanı Hasan Ali Solak ve yönetimi, Turan Yolu Derneği yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve aileleri katıldı.

Maksim Düğün Salonunda gerçekleşen iftar yemeği akabinde katılanlara teşekkür konuşması yapan Turan Yolu Derneği Başkanı Mehmet Salih İrdem; “Türk Dünyasından ülkemize gelen tüm soydaşlarımız, değerli misafirlerimiz ve hareketimiz içerisinde mücadele veren, Türk-İslam Davasının sancaktarlığını yapan genç arkadaşlarımız hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle bu mübarek Ramazan ayında, gönül dostlarımızla soframızda birleşmek, bizleri son derece mutlu ve onure etmiştir. Yaklaşık 10 aydır vermiş olduğumuz mücadelemizde, emeği geçen, bizlere destek olan birçok işadamı, esnaf ağabeylerimiz ve organizasyonumuza katılamayıp gönlü bizimle olan arkadaşlarımız var. Allah onlardan razı olsun. Gayemizde bizlerle birlikte olan kişiler, hiçbir maddi beklenti içinde olmayan, hatta hayatından fedakarlık yaparak mücadele eden kişilerdir. Bu sebeptendir ki, böyle günlerde bir kez daha anlıyoruz, biz bu mücadelemizi, doğru adamlarla doğru yerlere götürüyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte daha da farklı boyutlara taşıyacağız.” dedi.

60444362_2288481387934029_1708658245138120704_n.jpg

Sorunları Çözmeye Çalışıyoruz

“Şu an için Denizli’de yaşayan Türk Dünyasından gelen soydaşlarımızın kimlik problemleri, yaşamsal ve hukuksal sorunlarını çözmek için, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. ”diyen İrdem, “ İlerleyen günlerde Denizli ilçeleri ve diğer illerimizde yaşayan soydaşlarımız için de gerekli çalışmalara başlayacağız. Türkiye genelinde sıkıntı yaşayan soydaşlarımız için gerekli kurum ve kuruluşlarımız devam edecektir. Bizler Türkiye Türkleri olarak; Türk Dünyasından ülkemize gelen, Afganistan Türkmeni, Özbekistan Türkü, Irak Türkmeni, Suriye Türkmeni, Güney Azerbaycan Türkmeni soydaşlarımızın daima yanındayız. Biz ve ailelerimiz, soydaşlarımızın hiçbir zaman sıkıntı yaşamasını istemiyoruz ve sıkıntı yaşamalarına izin de vermeyeceğiz. Sıkıntıları aşmak için hangi kapı çalınması gerekiyorsa o kapıyı çalacağız. Bu yüzden, nerede bir soydaşımızı görürseniz, Turan Yolu Derneğimize yönlendiriniz. Bizler kendimizi bu yola adadık ve sizlerden istirhamımız, gördüğünüz soydaşımızı bize yönlendirin çünkü bu birlikteliğe gurbette ihtiyaçları var. Ve son olarak, derneğimiz üyesi soydaşlarımız, bizleri bugün yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Siz bizsiz, biz sizsiz olamayız. Biz birbirimizi tamamlıyoruz. Bu derneğin kuruluş amacı sizlersiniz. Sizler ne kadar adım atarsanız, kendilerine ulaşılmasını bekleyen o kadar çok soydaşımıza ulaşırız. Etkinliklerimiz gün geçtikçe artacak. Seminer ve konferanslarımız devam edecek. İftar yemeğimize teşrifleriniz için teşekkür eder, Ramazan ayınız mübarek, tuttuğunuz oruçları kabul olsun. Hepinizden Allah razı olsun.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.