Turgut Devecioğlu İcazet Aldı

Turgut Devecioğlu İcazet Aldı

Geçtiğimiz günlerde yeniden aday olmayacağı açıklamasını yapan Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Musa Çelikkol ile tek aday olacağı öğrenilen Turgut Devecioğlu buluştu.

A+A-

İkili basının karşısına çıktı ve Devecioğlu, kendisini işaret edip görevi bırakacağını dile getiren Çelikkol'un hizmetlerini överek elini öptü ve icazet aldı.

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, 6 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel kurulda aday olmuyor. 1968 senesinde Şoförler Odası yönetim kurulu üyeliğinden esnaf odaları yöneticiliğine uzanan Çelikkol'un 50 senelik dönemi sonlanmış oluyor.

Aday Olmayacak

6 Mayıs 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği genel kuruluna 23 senedir  başkanlık yapan Musa Çelikkol’un aday olmayacağı öğrenildi.

Musa Çelikkol’un geçmişine bakıldığında 1968’de esnaf odasındaki yöneticilik görevine başladığı görülmekte. Musa Çelikkol, yine aynı tarihte Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odasına yönetim kurulu üyesi olarak seçildi ve 2 senenin ardından mevcut başkanın görevini bırakması ile 1970'te Başkanlık koltuğuna geçmişti.

Çelikkol 1971’de yapılan Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Kurulunda Başkan seçilerek görevini sürdürdü. 1995 senesinde Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne Başkan seçilen Musa Çelikkol, 10 sene boyunca hem Şoförler Odası, hem de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlıklarını devam ettirdi.

2005 senesine gelindiğinde Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'ndan ayrılan Çelikkol, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı'nı 2018 senesine kadar sürdürürken önümüzdeki günlerde yapılacak olan seçimde aday olmayacağını belirterek 23 senelik Başkanlığını sona erdirdi.

İddialar Doğru Çıktı

Denizli Esnaf ve Sanatkartarı Birliği Başkanlığı'na Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu aday olduğunu ilan etti. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol'un da katılmış olduğu toplantıda Turgut Devecioğlu, devralacakları bayrağı daha ileriye götürmek için çalışacaklarını ifade etti.. Devecioğlu  esnaf teşkilatları olarak her birinin alanlarında mesuliyetli bir vazifeyi başarıyla yerine getidiklerini, atalarından kendilerine tarihi bir miras olarak emanet bırakılan Ahilik geleneğini yaşatmak ve yenilikler ile daha güçlü geleceğe taşımak, hep birlikte çalışmak ve güç birliği yapmakla mümkün olduğunu, bu bağlamda sorumluluk duygusu ile hareket edip sizler ile birlikte bunu başaracağımıza yürekten inandığını ve hep beraber ahilik geleneği ile aydınlık geleceğe gidileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.