Turgut Tok: "Gün Birlik ve Dayanışma Günüdür"

Turgut Tok: "Gün Birlik ve Dayanışma Günüdür"

Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Turgut TOK 3 Mayıs Türkçülük Günü münasebeti ile bir açıklama yaptı.

A+A-

Tok açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yüce Türk Milleti, 

‘Gün, tefrika ve tezvirat değil, birlik ve dayanışma günüdür.’

Türk milliyetçisi aydınlar, 77 yıl önce, büyük bir zulme ve haksızlığa maruz kaldı, mahkemelerde yargılandı, tabutluklarda işkence gördüler. Haksız suçlamalar ve tabutluklar, o ülkücü insanları, Hüseyin Nihal Atsız’ı, Zeki Velidi Togan’ı, Alparslan Türkeş’i, Orhan Şaik Gökyay’ı, Fethi Tevetoğlu’nu, Nejdet Sancar’ı, Cemal Oğuz Öcal’ı, Hüseyin Namık Orkun’u, Reha Oğuz Türkkan’ı, Hikmet Tanyu’yu ve diğer büyüklerimizi inançlarından ve ülkülerinden vazgeçiremedi. Bu mücadeleyi bugün de saygıyla anıyoruz.

Türkiye bugün, içerde ve dışarda pek çok problemle mücadele ederken, Türk milliyetçilerinin birlik ruhunu yeniden tesis etmeleri, Türk milletine ve insanlığa önderlik edecek bir hamleyi başlatmaları elzemdir. Dünyada ve çevremizde meydana gelen gelişmeler, Türk milletine, Türk devletine ve Türk milliyetçilerine önemli bir görev yüklemektedir.

Bu görevin hakkıyla ifası için fert veya kurum olarak bütün Türk milliyetçilerinin yüksek bir feragat ve fedakârlıkla hareket etmek mecburiyetleri vardır. Gün, tefrika ve tezvirat değil, birlik ve dayanışma günüdür. Her bir milliyetçi kuruluş veya yapı, kendi yolunda en iyisini yapmakla mükelleftir.

Kuruluşundan bugüne kadar millî bir mektep hüviyetini taşıyan Türk Ocakları olarak Türklüğün, İslam âleminin ve insanlığın meselelerine ilmî, fikrî, edebî ve kültürel alanlarda çözümler getirmeye yönelik gayretlerimizi daha da yoğunlaştırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca, Türk milletini ve medeniyet coğrafyamızı parçalamaya, Türk devletinin kurucu felsefesini tahrip etmeye matuf her türlü bölücü ve hain girişimler konusunda milletimizi uyarmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle 3 Mayıs Türkçüler Günü’nü kutluyor, dönemin mağdurları olan büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Ne mutlu Türk’üm diyene!”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.