Türk Bayrağı Dünyanın En Büyüğü oldu

Türk Bayrağı Dünyanın En Büyüğü oldu

Yalova’da, “Dünya Ebru Günü” etkinlikleri kapsamında dünyanın en büyük boyutlu ebru çalışması olarak “Türk Bayrağı” yapıldı.

A+A-

Su üzerine yapılan ikisi “Barış” diğeri “Türk Bayrağı” temalı eserler büyük ilgi gördü. Çalışmalar arasında yer alan 11 metrekarelik Türk Bayrağı temalı eser, dünyada su üzerinde yapılan en büyük ebru çalışması olarak rekorlar kitabına girmesi için, İngiltere’nin Başkenti Londra’da bulunan Guinness Rekorlar Kitabı temsilciliğine gönderilecek.

Dünyada, her yılı eylül ayının ikinci cumartesi günü kutlanan ve bu yıl 4’ncüsü yapılan, Dünya Ebru Günü etkinlikleri bu kez Yalova’da gerçekleştirildi. Kent Müzesi Sergi Salonu’nda 11 Ülkeden 220 sanatçının eserlerinin yer aldığı serginin açılışı ile başlayan etkinlik, Yalova Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen “Ebru” konulu konferans ile devam etti. Konferansın ardından dünyanın en büyük ebru çalışmaları gerçekleştirildi. Ebru sanatçıları ve protokol üyeleri 11’er metrekareden oluşan ikisi “barış” diğeri ise “Türk Bayrağı” temalı 3 ebru çalışması yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.