Türk Doğaltaş Sektörünün Çin Şovu

Türk Doğaltaş Sektörünün Çin Şovu

Türk doğaltaş sektörü dünyanın en büyük fuarına 139 firma ile çıkartma yaptı.

A+A-

Çinliler, blok mermer yerine işlenmiş mermer talep ediyor

 

Türk doğaltaş sektörü, en büyük ihracat pazarı olan Çin'de, dünyanın en büyük doğaltaş fuarı Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na 139 firma ile çıkartma yaptı. Türkiye, uluslararası    boyutta en büyük katılım gösteren ülke oldu. Çin'de inşaat sektöründeki durgunluğa rağmen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı büyüklüğüne yakışır yoğun katılımlı bir şekilde açıldı. Türk doğaltaş sektörü, 2014 yılında 1.7 milyar dolar blok doğaltaş ithalatı yapan Çin'in ithalatının yüzde 50'sini tek başına gerçekleştirdi.

 

Çin'de inşaat sektöründeki durgunluğa rağmen pazardaki konumunu koruma adına düşük beklentiyle Xiamen Fuarı'na geldiklerini belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, ilk günkü ziyaretçi sayısından ve ilgiden memnun olduklarını, beklentilerinin üzerinde alıcı talepleriyle karşılaştıklarını kaydetti.

 

Xiamen'de geçen yılların aksine blok mermer yerine işlenmiş doğaltaş ürünlerine talep olduğunu anlatan Kaya, "Xiamen Fuarı'na sadece Çinli alıcılar gelmiyor, dünyanın dört bir tarafından doğaltaş alıcıları bu fuarda buluşuyor. Bu yılki fuarda işlenmiş ürün talebi çok fazla. Çin'de inşaat sektöründeki durgunluğun, mevcut konutların eritilmesiyle birlikte biteceğini ve önümüzdeki yıldan itibaren tekrar hareketlenme başlayacağını düşünüyoruz. Bu süreçte Çin'deki doğaltaş stokları da erimeye başladı. İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen 2014 yılında Çin'in yaptığı 1.7 milyar dolar blok mermer ithalatının yüzde 50'sini Türkiye tek başına gerçekleştirdi" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.