Türk Eğitim Sen'den Promosyon Atağı

Türk Eğitim Sen'den Promosyon Atağı

Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, kamu kurumlarında çalışanların promosyon anlaşması ile alakalı bir açıklama yaptı.

A+A-

Yapılan açıklamada Emre Erdoğan promosyon anlaşması ile alakalı önemli bir başarıya imza attıklarını ifade etti.

Eğitim Çalışanlarına ödenecek olan promosyonların 2007/21 sayılı genelge ile tanzim edildiğini ifade eden Erdoğan, bu şekilde kamu görevlilerine promosyon adı altında ayni ve nakdi ek mali olanaklar sağlanmasının usul ve esaslarının belirlendiğini, 20 Temmuz 2007 tarihli ve 26588 sayılı Resmi Gazetede 2007/21 sayılı genelgeye göre ,“Aylık ve ücretlerin hangi banka aracılığı ile ödeneceği, oluşturulacak 3 kişilik bir komisyon tarafından istekleri teklif alınarak belirlenecektir. Komisyon, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili biriminin harcama yetkilisinin başkanlığında bahsi geçen birimde görev yapan toplam personelin %10’un sendikalı olması halinde yetkili sendikada bir üye ile merkez teşkilatında üst yönetici; taşra teşkilatında ise o birimin bağlı bulunduğu 1 üst amir tarafından ilgili birimde görev yapanlar arasından seçilecek bir üyeden oluşacaktır. Yetkili sendikadan üye bulunmadığı durumlarda üçüncü üye ilgili birimde görev yapan personel arasından harcama yetkilisi tarafından seçilecektir. Protokol, komisyon üyelerince tespit edilen belirlenen banka ile harcama yetkilisi tarafından imzalanacaktır.” hükmü yer almaktadır” şeklinde konuştu.

"Eğitim Bir-Sen'den Daha Başarılıyız"

Promosyon anlaşmasında yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen’den daha başarılı olduklarını ifade eden Erdoğan,  ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 15/05/2014 tarihinde banka promosyonları ile alakalı yapmış olduğu açıklamanın 3. Maddesinde, “Rekabet ortamının oluşmadığı veya fazla sayıda banka şubesi olmayan yerlerde bu yönde hükümler tesis edilmesi imkanının bulunmadığı benzer durumlarda ise sonradan gelecek personelin promosyon hükümlerinden yararlandırılabilmesi için alınan nakdi yardımın idare tarafından tespit edilecek bir kısmının dağıtılmayıp ihtiyat payı olarak tutulması sağlanacaktır. Ancak dönem sonunda ihtiyat payı olarak tespit edilen meblağdan kalan tutar olursa bu tutar çalışanlara eşit miktarda dağıtılacaktır.” hükmünün yer aldığını, Tavas’ta ve Denizli merkezde görev yapan eğitim çalışanlarının sayısı nedir? Yine Tavas’ta ve Denizli merkezde görev yapan eğitim çalışanlarının 2016 tarihinden itibaren aldıkları promosyon miktarları ne kadardır? Tavas’ta yetkili olan Türk eğitim-Sen’in imzaladığı promosyon anlaşmasındaki kişi sayıları ve alınan ücret incelendiğinde, Denizli’de yetkili olan Eğitim Bir Sen’in imzaladığı promosyon anlaşmasındaki kişi sayısının çok daha fazla olduğu halde alınan ücretin daha az olduğunun net bir şekilde görüleceğini dile getirdi ve takdiri kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz, ifadeleri ile açıklamasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.