"Türk halkının gönlünde yer eden siyasetçi"

"Türk halkının gönlünde yer eden siyasetçi"

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının 48. yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

A+A-

Başkan Çavuşoğlu mesajında, “İkinci Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, Kurtuluş Savaşı’nın muzaffer kumandanı, önceki genel başkanlarımızdan büyük devlet adamı İsmet İnönü’nün  aramızdan ayrılışının 48. yılındayız. Ulusal Kurtuluş savaşında ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda her zaman büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte mücadele veren İsmet İnönü, bu yönüyle cumhuriyetimizin sembol isimlerinden birisi olmuştur.  I. ve II. İnönü Savaşları ile bu milletin makus talihini değiştirmiş, Lozan Antlaşması’nda gösterdiği diplomatik başarı ile Modern Türkiye’nin tapusunu imzalanmasında en önemli rolü oynamıştır. İsmet İnönü, daima toplumumuza, demokrasimize, bağımsızlık ve hürriyet anlayışımıza katkı sunmuş, geliştirmiştir. Cumhuriyetimizi demokrasiyle buluşturan çok partili hayata geçişin mimarı olmuştur” dedi.

İsmet İnönü büyük devlet ve siyaset adamı olarak Türk halkının gönlünde yer ettiğine işaret eden Çavuşoğlu, “Onu oradan söküp atmaya bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da kimsenin gücü yetmeyecektir. İsmet İnönü, ‘Bir memlekette namuslu insanlar da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur’ sözüyle bugünlerde de yol göstericiliğini sürdürmektedir. Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın kazanılmasında, ardından lâik ve demokratik, çağdaş Cumhuriyetimizin kurulmasında, gelişip güçlenmesinde önemli rol oynayan, seçkin devlet ve siyaset adamı, İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 48. yıl dönümünde saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.