Türk Kadınlar Konseyi Derneği 1. Yıllarını Kutladı

Türk Kadınlar Konseyi Derneği 1. Yıllarını Kutladı

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Denizli Şubesi Başkanı Gülnur Oymak ve yönetim kurulu, Türk Kadınlar Konseyi Derneğinin 1. Yıldönümünü düzenledikleri yemekle kutladılar.

A+A-

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Denizli Şubesi Başkanı Gülnur Oymak, yönetim kurulu, kadın dernekleri başkanları, kadın muhtarlar, derneğin üyeleri kadınların katılımı ile kuruluş yıl dönümünü kutladı.

1.Yıl kutlamasında düzenlenen yemek programına katılanlara yönelik yapılan konuşma da, ‘’Şuna inanmak lazım ki dünya yüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir’’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün sözüyle başlayarak, tüm katılımcılara hoş geldiniz dedikten sonra, Türk Kadınlar Konseyi Derneği olarak neler planlanıp, neler hedeflendiğine değinen başkan Oymak konuları şöyle dile getirdi.

280381169-375259584545690-5630253622665407744-n-003.jpg

19 Ocak 2019 günü Türk Kadınlar Konseyi Derneği Denizli Şubesi Başkanı olarak görevlendirildiğimde yönetim kurulumuzu oluşturduk. Yol arkadaşlarım Jale Erdoğan, Emine Sağlık Kanatsız, Gülseren Kutludağ, Zehra Demirci, Meral Okur, Öznur Tuncay’la bu yola girdik.

Derneğimizin kuruluş aşamasında bizlere desteğini esirgemeyen ve hep yanımızda olan, bu günkü kutlamamızda da yanımızda olarak sevincimizi paylaşan, Merkezefendi İlçesi Belediye Başkanı Şeniz Doğan hanıma da teşekkür eder, kadın dayanışmasına çok güzel bir örnek olduğu için kendisini tebrik ederiz.

Gülnur Oymak, ikinci yıllarında kadınlara yönelik yeni projeler hazırladıklarını söyledi

Başkan Oymak ‘’1.  Yıl dönümümüzü bu gün yemekle dostlarımızla kutladık. Kuruluş yıl dönümümüz mart ayında ama başka etkinlikler ve ramazan derken yemeğimizi mayıs ayına erteledik. Mart ayında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde farklı etkinlikleri,Kadın ressamlarımızın eserlerinin yer aldığı sergi, derneğimiz üyesi kadınlarımızın kurduğu tiyatro grubumuz, ‘Büyük Çocuklarımız’ oyununu sahneye koyduk. Çok ilgi gördü, izlemeye gelen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Kadınlar Konseyi Derneği, Muhtarlarımızla işbirliği yaparak, şiddete uğrayan kadınlara, hazırladığımız broşürlerimizi ulaştırmaya çalışıyoruz.

kk.jpg

“Kadınlara yönelik seminerler düzenleyeceğiz”

Kadının haklarının bilmesinin çok önemli olduğunu belirten başkan, “Bir kadına dokunmak, bir aileye dokunmak demektir. Önümüzdeki dönemde kadınların eğitilmesi konusunda destek olacağız. Kadınlara haklarını anlatan seminerler düzenleyeceğiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından insan hakları eğitiminin Denizli’de verilmesini talep ettik. Ekonomik hakları, çalışma hakkı, doğurma hakkı gibi haklarını uzmanların anlatacağı eğitimler vereceğiz. Kadın mutlu ise toplumda mutlu olur sloganı ile kadınlarımızın eğitimi, yapabilecekleri ve haklarının öğrenmesi ile ilgili çalışmalar yapacağız.

kkk.jpg

“İlimizde kadın sığınma evleri yetersiz”

Kadın sığınma evlerinin yenilerinin açılması için çalışacaklarını çünkü bu evlerin yetersizliğine vurgu yapan Oymak,

“Denizli’de Kadın sığınma evlerinin kapasitesi 56 kişilik, bu nüfusu bir milyona yaklaşan Denizli için çok yetersiz. Her belediyenin bu evler için çalışma yapması ve sayısının artırılması için gayret göstermesi gerekir. İsteriz ki bu evlere hiç ihtiyaç olmasın ama bu günkü gelinen durumda kadınlarımız bu durumlara maruz kaldığında çok mağdur oluyorlar.

Kadına şiddeti önleyici 6284 sayılı kanunumuz var ama tedbirler yeterli değil. Şiddete uğrayan kadınların yanında en çok mağdur olan ve bu olaylar nedeni ile psikolojik olarak aşırı etkilenen çocuklarımız var. Bunlarında bu durumlara maruz kalmaması ve ya kalan çocuklarımızın da oluşan durumlarına çare olabilmemiz için çalışmalar yapılması gerekmektedir.

kkkk.jpg

Biz Türk kadınlarına Dünya kadınlarından önce demokrasinin gereği, erkeklerle eşit haklara sahip olmamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bu hakların kalıcı olmasını sağlayan kadınlarımıza minnetlerimizi sunuyor, rahmetle anıyoruz.

Ve Diyoruzki,

Tütk kadını ATASINA minnettardır.

Kadın köleydi, öğretmen oldu

Kadın muta idi vekil oldu,

Kadın kuma idi, başbakan oldu,

Kadın aslında kadın oldu ve kadın Atasına minnettar oldu…

Daha bir çok konunun derneklerinin çalışma alanına girdiğini ve bunlarında zaman içinde ele alınarak, çalışmaların yapılacağını söyleyen başkan Oymak, ‘’1. Yıl kutlamamıza katılan tüm katılımcılara teşekkür ederim. Sizlerin varlığınız bizlere güç vermekte, ve yeni katılımcılarla büyüyüp, güçlenerek, bu konularda hep birlikte adım atarak, toplumumuzun düzelmesine bir nebzede katkıda bulunursak ne mutlu bizlere’’ diyerek konuşmasına son verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.