Türk Kızılayı Kurban Vekaletlerinizi Bekliyor

Türk Kızılayı Kurban Vekaletlerinizi Bekliyor

Geçtiğimiz yıl kurban vekaletinde Türkiye dokuzuncusu olan Türk Kızılay’ı Denizli Şube Başkanlığının bu yılki  hedefi yeniden ilk ona girebilmek.

A+A-

Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte Kızılay’da da hareketlilik arttı. Denizli Valisi Hasan Karahan ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki 2019 yılı kurban vekaletini Türk Kızılay’ı Denizli Şube Başkanlığına verdi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kızılay Denizli Şube Başkanı Adem Salih Deniz, Denizli Valisi Hasan Karahan ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür ederek kurban vekaleti konusunda  Denizli halkına çağrıda bulundu. Kurban fiyatlarının ne kadar olduğunu ve vekalet şartlarını dile getiren Deniz, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi, “ Bu yıl  kurban vekalet hisse bedeli yurt içi 850 TL yurt dışı 725 TL’dir. Türkiye çapında ki tüm et ve süt kurumları kurban bayramında sadece Kızılay’a hizmet veriyor” dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ YIL BOYU DOYUYOR

 “Kurban kesimleri Kurban Bayramı’nın üçüncü gününe kadar devam ediyor” diyen Deniz, “Türk Kızılay’ının almış olduğu kurban vekaletleri Türk Kızılay’ının veteriner hekim nezaretinde, kameraman nezaretinde, müftülükten bir din görevlisi nezaretinde, noter nezaretinde yapılıyor. Kurban kesimleri Kurban Bayramı’nın üçüncü gününe kadar devam ediyor. Et ve Süt Kurumunda kesilen hayvanlar ilk olarak dinlenme odasına sonra soğuk hava deposuna daha sonrasında işlenmiş et olarak raf ömrü 18 ay olan konserve kutularda muhafaza ediliyor ve yıl boyu ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor’’ dedi.

VEKALET EVLERDE DE ALINABİLİYOR

Deniz, kurban vekaletinde oldukça titiz çalışıldığını dile getirerek, “Her bir hayvanın karkas et olarak 150 kg olması gerekiyor. Kızılay Kurban vekaletinde oldukça dikkatli ve titiz yaklaşıyor. Vatandaşlarımız eğer evlerinden çıkamayacak durumda iseler bize telefon ettikleri takdirde biz evlerine giderek vekalet alabiliyoruz’’ dedi.

HEDEF İLK ON

Deniz sözlerini, “Vekalet ödemelerinde kredi kartı da kullanabileceğini ve bunun yanında Halk Bankası’nın paraf kartını kullananlara da 4 taksite kadar imkan sunduklarını. Bu yılki gelecek olan Kurban Bayramının tüm Müslüman alemine hayırlar getirmesini istediğini belirtti. Konuşmalarına şu açıklamalarla devam eden Deniz, “Geçen yıl Kurban vekaletin de tüm Türkiye’de dokuzuncu olmuştuk inşallah bu yılda halkımızın destekleriyle ilk ona girmeyi hedefliyoruz. Bize ulaşmak isteyen vatandaşlar için iletişim bilgilerimiz 0 258 264 43 43” diyerek tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.