Türk Kripto Para Veri Takip Platformu 21 Milyon Nedir?

Türk Kripto Para Veri Takip Platformu 21 Milyon Nedir?

Özellikle son zamanlarda hem kripto para birimi sayısı hem de kripto para borsası sayısında büyük bir artış yaşandı.

A+A-

Bu durumda yatırımcıların hem borsa hem kripto para birimlerinin takibini farklı farklı platformlardan yapması oldukça zor olabiliyor. 21Milyon.com da tam olarak burada devreye giriyor.

21 Milyon Nedir?

21Milyon.com Türkiye’de bulunan kripto para borsalarını ve tüm kripto para paritelerini tek bir platformda toplayarak kripto para piyasalarıyla ilgili verilerin anlık olarak takip edilebilmesine imkan tanıyan bir platform olarak karşımıza çıkıyor.

21 Milyon platformu ile kullanıcılar bir yandan Türk kripto para borsalarını takip edebilirken bir yandan da istedikleri borsaları belirli kriterlerde karşılaştırabiliyorlar. Kullanıcı, kripto para borsalarını karşılaştırmak istediğinde 21 Milyon puanına göre, yorumlara göre, parite sayısına göre, 24 saatlik son işlem hacmine göre, açıldığı tarihe göre verileri görebiliyor ve şu anda 13 kripto para borsası hakkında detaylı bilgiye sahip olabiliyor.

Bunlara ek olarak 21 Milyon’da fiyatlar Türk Lirası üzerinden kullanıcılar ile paylaşılıyor. Bu da kripto para birimlerini TL bazında takip etmek isteyen kullanıcılar için büyük kolaylık sağlıyor. Çünkü benzer platformlar genellikle dolar bazında veri sağlıyor ve bu da TL takibinde çeşitli sorunların yaşanmasına sebep olabiliyor. 21 Milyon böylece bir problemi daha çözmüş oluyor.

Öte yandan platform, kripto para borsalarına “21 Milyon Puanı” adı verilen bir puanlama yapıyor. Yapılan açıklamalara göre bu puanlama, 21 Milyon ekibi tarafından tamamen nesnel kriterlere göre yapılıyor. 21 Milyon hesaplamayı baz alırken; platformun kuruluş yılı, şirket bilgileri ve açık adresi, mobil uygulamaları (IOS/Android), güvenlik (2FA vs gibi), sosyal medya takipçi sayıları, aylık ziyaretçi sayıları ve Alexa TR değerleri gibi çok sayıda tarafsız kriter kullanıyor. Belirlenen kriterler doğrultusunda ise puanlama her 3 ayda bir güncelleniyor.

21 Milyon’un Özellikleri

21 Milyon platformunda Türk borsalarında işlem gören tüm kripto paralar ve bunlarla ilgili bilgilerin yanı sıra 1 günlük, 1 haftalık ve 1 aylık sürelerle kazandıran ve kaybettiren kripto paraların verilerine ulaşılabiliyor. Türkiye’deki kripto paralar sekmesinde şu anda 210 adet kripto para bulunuyor. Bu kripto paralar arasında; Ripple (XRP), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA), Litecoin (LTC) ve Bittorrent (BTT) gibi birçok kripto para yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.