Türk Milletinin Son Başbuğu: Alparslan Türkeş

Türk Milletinin Son Başbuğu: Alparslan Türkeş

Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen (TES) Şube Başkanı Emre ErdoğanMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Ülkü Ocakları kurucusu, Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatının 23.üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

A+A-

Merhum Alparslan Türkeş'in Türk dünyasının Başbuğu olduğunu belirten Erdoğan, büyük fikir ve dava adamı. MHP ve Ülkü Ocakları kurucusu, Ülkücü hareketin ebedi lideri Başbuğ Alparslan Türkeş'i, rahmet-i rahmana kavuşmasının 24. yıl dönümünde minnet, hasret ve dua ile andıklarını belirtti.

Erdoğan, Türk milleti, tarih boyunca zor ve sıkıntılı dönemlerden geçmiş ve bu hassas dönemlerde, Türk milletine hakikati gösteren, tarihte örneklerine pek sık rastlanmayan müstesna şahsiyetler, yani Başbuğlar milletimize yol göstermiştir. Başbuğluk, milletinin gelişimine, çağının akışına bir şeyler katan ve tarihe damgasını vuran insanları anlatan bir kavramdır" dedi.

Prim Vermedi

Başbuğ Türkeş'i rahmetle andıklarını belirten Erdoğan, "Türk milletinin son Başbuğu Alparslan Türkeş, hiç şüphesiz bir neslin, bir milletin mimarı olma şerefine erişmiş ve yüreklerimizde kudretli bir sevdayı filizlendirerek, milli istiklal, toprak bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliği yolunda, ölüme bile gözünü kırpmadan, yiğit ve gerçek bir sevda ile gitmiştir. Günü birlik meselelere hiçbir zaman prim vermeyen, bunun yerine büyük ülküleri gerçekleştirmeyi kendisine amaç edinen milletin devletin ve ülkenin 100 yıl sonraki geleceğini düşünen Başbuğumuz, hayatının her döneminde, güçlüklerden yılmayarak, tehditlere pabuç bırakmayarak, her türlü haksızlığın karşısında başını dimdik tutup, zorbalıklar önünde eğilmek nedir bilmemiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatının 24. yıl dönümünde bir kez daha rahmet anıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum