TÜRKAV’DAN ENGELİLLERE ZİYARET

TÜRKAV’DAN ENGELİLLERE ZİYARET

TÜRKAV Iğdır İl Başkanlığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesinde faaliyet gösteren Akasya Bakım Merkezini ziyaret ederek özel bireylerle  pasta kesti.

A+A-

TÜRKAV Iğdır il başkanı Kurban Parlar” 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yönetim kurulumuzla birlikte Akasya Bakım Merkezini ziyaret ederek özel bireylerle  pasta keserek birlikte vakit geçirdik..”dedi.

          Parlar,”Engelli Hakları Sözleşmesi, engellilerin toplumla bütünleşmesi, ayrımcılıktan korunması, hizmetlerin engelliler için erişilebilir olması, yasalar önünde eşitlik, sağlık, eğitim, istihdam ve kamusal hayata katılım konularında devlete yükümlülükler ve dolayısıyla engellilere haklar getirmektedir. 3 Aralık, aslında, engellilerin toplumla bütünleşmesi ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla belirlenmiş bir gündür. Engellilerin toplumla bütünleşmesi, sağlık, eğitim, istihdam ve sosyal haklarına ulaşa bilirliği ve erişe bilirliği ile ilgili ulusal ve uluslararası mevzuatın uygulanmasının sağlanması konusunda bir tutum gerekmektedir. Özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin önündeki engellerin aşıldığı, toplumsal farkındalığın geliştiği bir dünyada yaşamak hepimizin hakkı ve dileğidir. Bu vesileyle engelleri aşan bütün kardeşlerimin günlerini kutluyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.