Türkçülük Şiirlerle Anıldı

Türkçülük Şiirlerle Anıldı

Paü öğrenciler tarafından 3 Mayıs Türkçülük Günü, şiir ve müzikler eşliğinde kutlandı.

A+A-

PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda yapılan 3 Mayıs Türkçülük Günü etkinlikleri, PAÜ Türk’çe Bakış Topluluğu’nca organize edildi ve etkinlik “3 Mayıs Türkçüler Günü” isimli şiir ve müzik dinletisi şeklinde icra edildi.

PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda 3 Mayıs Türkçülük Günü etkinlikleri çerçevesinde PAÜ Türk’çe Bakış Topluluğunca “3 Mayıs Türkçüler Günü” isimli şiir ve müzik dinletisi etkinliği yapıldı.

Etkinliğe PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Başkanı ve Topluluk Danışmanı Prof. Dr. Feyzullah EROĞLU ve öğrenciler katılımda bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra başlayan etkinlikte başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Hüseyin Nihal ATSIZ ve Türkçülük düşüncesini kendisine şiar edinmiş fikir ve düşünce adamları şiirler ile türküler ile ve marşlarla anıldı.

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Bunun yanında etkinlikte geçen sene terör örgütü PKK tarafından şehit edilen öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz ile yine 14 yaşında PKK terör örgütü tarafından katledilen Eren Bülbül de unutulmadı.

Törenden sonra Prof. Dr. Feyzullah Eroğlu tarafından günün anlam ve önemini açıklayan bir konuşma gerçekleştirildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.