Türker:Kurtuluş Savaşı Ruhu Hepimizde Mevcuttur

Türker:Kurtuluş Savaşı Ruhu Hepimizde Mevcuttur

DSP Genel Başkanı Masum Türker, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

A+A-

19 Mayıs 1919 ulusumuzun kurtuluş hareketinin başlangıcı olup, Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımının atıldığı gündür.

 

19 Mayıs 1919 ulusumuzun emperyalistlere karşı başkaldırısının ve yok olmaya karşı verdiği mücadelenin başlangıcıdır.

 

  Ulu önder Atatürk, gençliğin bir ulusun sürekliliğinde taşıdığı önemi kavratabilmek için bu özel günü gençlerimize armağan etmiştir. Kurtuluş mücadelesinin sürekliliği için gençleri yetkili ve sorumlu kılan Ulu önder Atatürk ;

 

 "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."diyerek, Türkiye üzerinde hesabı olanlara karşı daima tetikte olmamız gerektiğini vurgulamıştır. Bu nedenle 19 Mayıs,  Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır.  Ancak, günümüzde 19 Mayıs’ı sadece ‘spor bayramı’ olarak değerlendirilmesi gibi bir durum sergilenmek istenmektedir. Bu tutum yanlıştır ve kurtuluş mücadelesini sona erdirip, emperyalistlerin istemlerine başkaldırıyı azaltmak gibi algılanmalıdır.

 

Ulu önder Atatürk, Tam Bağımsız bir Türkiye kurmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmış, Kurtuluş Savaşı ruhunu orada ateşlemiştir. Bu ruh, gençlerimizle birlikte hepimizin içinde mevcuttur ve bunu kimsenin yok etmesine izin verilmemelidir.Ulusumuzu, özellikle de gençlerimizi bu özel günde,  Atatürk döneminde olduğu gibi tam bağımsızlık için mücadele etmeye, işgalcileri değil Cumhuriyet’i yüceltmeye, Atatürk’ün bıraktığı emanete sahip çıkmaya davet ediyoruz.

 

Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi, gençlerine değer veren, onları hak ettikleri gibi en iyi şekilde yetiştiren ve yarınlara hazırlayan uluslar geleceklerine güvenle bakabilirler.Ulusal bağımsızlığımız için, Demokratik ve Laik Türkiye Cumhuriyeti için canları pahasına mücadele eden ulu önder Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.