Türkiye Doğru Yolda İlerliyor

Türkiye Doğru Yolda İlerliyor

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Korona virüs salgını ile mücadelede Türkiye’nin çok mühim bir noktaya geldiğini dile getirdi.

A+A-

Konu ile alakalı Şahin Tin; Türkiye’nin, salgının görüldüğü ilk andan bu yana dünyaya örnek olacak nitelikte güçlü bir mücadele sergilediğini vurguladı.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, küresel salgına karşı Türkiye’nin yürüttüğü mücadelede gelinen noktaya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şahin Tin; “Zor bir dönemden geçiyoruz. Çok şükür ki; güçlü bir sağlık sistemine sahibiz. Bu nedenle ülkemiz bu süreçte teşhis ve tedavinin uygulanması konusunda dünyadan hep bir adım önde oldu. Bunun da semeresini hep birlikte aldık, alıyoruz” dedi.  

“KARARLAR BİLİMSEL GERÇEKLER IŞIĞINDA ALINIYOR”

Bilim Kurulu’nun belirlediği kriterler ve aldığı kararlar çerçevesinde Türkiye’nin tarihi bir süreci başarıyla yönettiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Küresel salgın sebebiyle dünya ağır ve sancılı bir dönemin içinden oldukça zor bir şekilde geçiyor. Türkiye ise gelişmiş birçok ülkeye nazaran meseleye bilimsel ve stratejik yaklaşarak, daha dikkatli ve temkinli adımlar atarak, sağlam bir yürüyüş sergiliyor. Bunun temelinde ise şüphesiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başarılı süreç yönetimi yatmaktadır. Kovid 19 vakasının ülkemizde ilk defa görülmesiyle birlikte Sağlık Bakanımızın başkanlığında Bilim Kurulu’nun kurularak çalışmalarına başlaması, kararların bilimsel gerçekler göz önüne alınarak alınması ve bu zorlu sürecin tedbirler çerçevesinde ilerlemesi, ülkemize mücadelede büyük kolaylık sağlamıştır. Okulların zamanında tatil edilmesi, kuaför, berber, kahvehane, ibadethaneler gibi kalabalık olan ortak kullanım alanları ile toplantı, kongre, konferans gibi yayılımı tetikleyecek etkinliklerin hızlıca kısıtlanması ve büyükşehirlere giriş çıkışların sınırlandırılması bunlara en net örneklerdir. Kısacası insan hareketinin azaltılması bu sürece en önemli katkı ve desteği sunan adımların başında gelmektedir” dedi.

“YAYILIM HIZI ENGELLENDİ”

Salgına karşı alınan tedbirler sayesinde yayılım hızının en aza indirildiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Dünyayı etkisi altına alan Kovid 19 salgınıyla Türkiye olarak ilk günden beri ciddi bir mücadele veriyoruz. Gerek hastalığın tespiti, gerek tedavisi ve gerekse yayılımının en aza indirilmesi ya da engellenmesiyle ilgili tüm tedbirler alınarak harfiyen uygulandı. Milletimiz de bu kritik süreçte üzerine düşeni yapmanın gayretinde oldu. Birçok ülkenin kontrolünü sağlamakta zorlandığı bu salgın illeti karşısında Türkiye olarak milletimizin sergilediği dayanışma ruhu ve sağduyulu yaklaşımı sayesinde bugün hamdolsun iyi bir mücadeleyi ardımızda bıraktığımızı görüyoruz. Alınan tedbirler sayesinde ölüm oranlarının düşük seviyelerde seyretmesini sağlayıp yayılım hızını da engellemiş olduk. Özellikle yaşlılarımıza yönelik aldığımız tedbirlerin, bu sürecin en önemli ayağını oluşturduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Günden güne daha da azalan hasta sayısıyla karşılaşıyor olmamız, Türkiye’nin doğru yolda ilerlediğinin de kanıtıdır” dedi.

“KENDİ KENDİNE YETEN BİR TÜRKİYE VAR”

Salgın illetiyle mücadele sürecinde yerli üretimin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye olarak zorlu koşullara karşı yerli imkânlarımızla mücadele etmenin ne kadar önemli olduğunu bu süreçte bir kez daha çok net müşahede ettik. Maske üretimi, tıbbi malzemelerin yerli imalatı, tanı kitlerinin seri üretiminin yapılması, modern hastanelerin özellikle şehir hastanelerinin yapılmış olması, yerli solunum cihazlarımızın üretilmesi virüs salgınıyla mücadelemizde bizim en güçlü silahımız olmuştur. Bu süreç aynı zamanda bizlere birşeyi daha çok net göstermiştir. O da kendi imkânlarımız ile ne kadar güçlü bir duruş ve yürüyüş sergilediğimiz gerçeğidir. Artık eski Türkiye yok. Bugün 55’in üstünde ülkeye yardım elini uzatan bir Türkiye var. Kendi kendine yeten bir Türkiye var. Her alanda olduğu gibi sağlık alanında da ilk günden beri atılan adımların, yapılan devrim niteliğindeki hamlelerin bugün semeresini görüyor olmak ayrıca millet olarak gurur kaynağımız olduğunu hep birlikte görüyoruz” dedi.

“REHAVETE KAPILMAK YOK”

Normalleşmeye geçiş sürecinde rehavete kapılmamak gerektiğini vurgulayan Milletvekili Şahin Tin; “Sosyal yardımlar, ekonomik paketler, kısa çalışma ve işsizlik ödeneği gibi alınan bir takım tedbirler ve devletimizin sunduğu imkânlar bu sürecin can simidi niteliğindeki unsurları oldu. Örnek bir dayanışma sergilememiz, paylaşmaya önem vermemiz, bu dönemin zorluklarını kolaylaştıran en güzel yanları oldu. Bugün halen salgını tam manasıyla yenmiş değiliz. Ne kadar süreceğine dair tam bir fikre de sahip değiliz. Ancak kontrol altına alınmaya başlanan bu sıra dışı durumun, artık yavaş yavaş normalleşme süreciyle buluşması da gerekiyor. Yeniden çarkların daha güçlü dönmesi, üretimin devam etmesi gerekiyor. Bu bağlamda Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu normalleşmeye kademeli olarak geçiş sürecine de yine tedbirleri elden bırakmadan, sosyal mesafeye dikkat ederek, izolasyon kurallarına uyarak geçilecek. Halkımızın beklentilerine cevap bulacak nitelikte adımlar atılıyor. Kısıtlamalar kısmi olarak kaldırılıyor. Ancak kalabalık ortamlardan uzak olunması, maske kullanılması gibi tedbirler de özellikle uyulması gereken hususlar olarak belirtiliyor. Rehavete kapılmadan, karamsarlığa düşmeden bugünleri de aşacağımıza ve güzel günlere kavuşacağımıza olan inancımı yenilemek istiyorum” dedi.

“ATEŞTEN GÖMLEK GİYDİLER”

Değerlendirmesinin sonunda sağlık çalışanlarına da teşekkür eden Milletvekili Şahin Tin; “Bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarımıza bir kez daha gönülden teşekkür ediyorum. Deyim yerindeyse bu zor günlerde ateşten gömlek giyerek en ön safta salgına karşı amansız bir mücadele verdiler ve hala veriyorlar. Bu salgınla savaşta hayatını kaybeden hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza ve salgına kurban verdiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; tedavisi sürenlere de acil şifalar diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.