Türkiye Eğitim de Sınıfta Kaldı

Türkiye Eğitim de Sınıfta Kaldı

UNICEF’ten gelen rapor sonuçlarına göre Türkiye eğitim sıralamasında kaliteli eğitim ve öğrencilerin gelişimi konusun da en son sıra da…

A+A-

Türkiye, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yapılmış olan “Adaletsiz Başlangıç” isimli rapora göre “okul öncesi eğitimde eşitlik” açısından 41 ülke arasında en son sırada yer aldı. Rapordan edinilen bilgilere göre, 41 ülke arasında okul öncesi eğitim eşitlik ile alakalı Litvanya, İzlanda ve Fransa, en yüksek sırada yer alırken Türkiye, yeterli veri olmadığı için ilkokul ve ortaokul düzeyinde eğitim eşitsizliği açısından raporda yerini alamadı. Hollanda, Letonya ve Finlandiya ilkokul düzeyindeki en eşit ülkeler. Malta, İsrail ve Yeni Zelanda’nın ise bu alandaki en yüksek eşitsizlik oranına sahip ülkeler olduğu ifade edildi.

Kaliteli  ve Eşit  Eğitim İçin..

15 yaş okuma becerisi konusunda Letonya, İrlanda ve İspanya’da en yüksek eşitlik oranlarına sahip. Malta, Bulgaristan ve İsrail ise bu alanda en yüksek eşitsizliğe sahip olan ülkeler arasında. Eğitimde eşitsizlikte kötü olan ülkeler arasında ABD ve Romanya  da var. Araştırmayı yapan UNICEF’e bağlı Innocenti merkezi müdürü Dr Priscilla Idele, bu rapor sonucunda durumu iyi olan ülkelere, aile sıkıntıları olan, maddi durumu kötü olan öğrencilere yardım edilmesi gerektiğini ve kaliteli, eşit olan bir eğitim sistemini sağlamak zorunda olduklarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.