Türkiye Türküne Sahip Çıkamadı

Türkiye Türküne Sahip Çıkamadı

Çin zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan Zinnetgül Tursun isimli Uygur Türkü'nün iki çocuğuyla birlikte Pekin’e teslim edildiği ortaya çıktı.

A+A-

Pekin zulmünden kaçıp Türkiye’ye sığınan 30 yaşındaki Zinnetgül Tursun adlı Uygurlu kadının, iki çocuğuyla birlikte Çin’e sınır dışı edildiği iddiası tartışma yarattı. Tursun’un İzmir’de yaşayan kız kardeşinin duyurduğu ve Suudi Arabistan’da yaşayan erkek kardeşinin de teyit ettiği olayı Doğu Türkistan dernekleri de doğruladı. Göç İdaresi ise olayın doğru olmadığını açıkladı. 

Doğu Türkistan’da milyonları zulüm kamplarına dolduran Çin baskısından kaçıp Türkiye’ye sığınan Uygurlarla ilgili kaygı verici gelişmeler yaşanıyor. KARAR’ın manşete taşıdığı son durumda, Uygurların oturum izinlerinin iptal edildiği bilgisi yankı yarattı. middleeasteye.com sitesinin duyurduğu habere göre, başvurusu geri çevrilenlerin “10 gün içinde Çin’e gönderileceksiniz” tebliği aldığı belirtildi.  

Dün ise Doğu Türkistan cephesinden çarpıcı bir bilgi paylaşıldı. Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, Zinnetgül Tursun adlı 30 yaşındaki bir kadının iki çocuğuyla birlikte Çin’e sınır dışı edildiğini iddia etti.  

Çin'de Cezaevinde

KARAR’a konuşan Seyit Tümtürk, Tümtürk ayrıca, “Kız kardeşi Türkiye’de ve annesinden bu haberi alıyor. Zinnetgül Tursun Çin’de ve cezaevinde. İki yetimi de anaannesine teslim etmişler” dedi. Öte yandan Tursun’un Suudi Arabistan’da yaşayan erkek kardeşi de katıldığı bir canlı yayında sınır dışı olayını teyit edip yetkililerden yardım istedi.  

Kaynak: Karar.Com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.