Türkiye Uzay Ajansı Kuruldu

Türkiye Uzay Ajansı Kuruldu

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Türkiye Uzay Ajansı’nın resmen kurulduğunu ifade etti.

A+A-

Türkiye’nin 20 senedir hayali olan uzay macerasının bu düzenleme ile gerçeğe dönüştüğünü ifade eden Şahin Tin; AK Partinin hayalleri gerçeğe dönüştürmeye devam ettiğini, yapılamaz denilenleri yaptıklarını, 20 senedir heyecanla beklenen ve bir rüya olarak nitelendirilen Türkiye Uzay Ajansı’nın artık yol almaya başladığını ve Türkiye’de bu önemli atılım hamlesi ile yeni bir dönemin başladığını belirtti. 

“ALANINDA STRATEJİK BİR ÖNEME SAHİP OLACAK”

Türkiye Uzay Ajansı’nın uzay teknolojileri alanında tespit edilen temel hedeflerin uygulanması konusunda stratejik bir öneme sahip olacağını ifade eden Tin; ‘Türkiye olarak her alanda olduğu gibi uzay sanayimizi de güçlendirmek zorundayız. Kurulan Uzay Ajansı, bilimsel altyapıların ve insan kaynağının geliştirilmesi, kapasitenin ve yeteneklerin artırılması bakımından son derece önemli. Ulusal ve uluslararası ilişkilerin yürütülmesi ve işbirliğinin geliştirilmesi bakımından da bu kurum, alanında stratejik bir öneme sahip olacaktır” şeklinde konuştu.

“ÖNEMLİ KARARLARA İMZA ATACAK”

Türkiye’nin uzaya bağımsız erişim olanağı sağlayacak olan tesis ve teknolojilerin üretim ve kullanımı ile alakalı Türkiye Uzay Ajansının mühim kararlara imza atacağını söyleyen Tin; “Türkiye Uzay Ajansı, ülke kalkınması, milli güvenliğin sağlanması, kamu sağlığının ve çevrenin korunması, doğal kaynakların ve tarımsal verimliliğin tespit edilmesi gibi alanlarda önemli görevler üstlenecek. Doğal afetlerin erken tespitinin yapılması ve afetlerden kaynaklanan hasarın azaltılması gibi konularda da artık Türkiye istenilen noktaya ulaşmış olacak” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.