Türkiye’de Tatil Yapmak İçin En İyi Yerler

Türkiye’de Tatil Yapmak İçin En İyi Yerler

Türkiye’nin En İyi Tatil Beldeleri

A+A-

Rahatlamak ve stres atmak için yapabileceğiniz pek çok şey var. Örneğin uzun ve yorucu bir günün ardından eve döndüğünüzde 7slots.casino gibi bir siteyi ziyaret edip farklı oyunlar oynayabilirsiniz. Ancak bu yeterli gelmiyorsa, uzun bir tatile çıkmanın zamanı gelmiş demektir. Peki, nereye gideceksiniz? Türkiye’nin en iyi tatil beldeleri hangileri? Bu makalede, tatil planlarınızı yaparken dikkate almanız gereken yerleri nedenleriyle birlikte listeliyoruz. 

Alanya

Türkiye'nin en popüler sahil beldelerinden biri olan Alanya'yı her yıl binlerce turist ziyaret ediyor. Büyük tatil köyleri ve oteller, tüm yıl boyunca güneş garantisi olan uzun kumsallarda yan yana yer alıyor ve hepsi de size keyifli bir deneyim sunmak için hazır.

Alanya en çok rahat tatil atmosferiyle tanınıyor, ancak aynı zamanda yapılacak çok sayıda heyecan verici aktiviteye sahip canlı bir turizm şehri. Alanya'da birçok kültürel mekân, macera dolu günübirlik geziler, harika alışveriş fırsatları, çılgın gece hayatı ve lezzetli yemek deneyimleri bulabilirsiniz. Alanya'nın neden bu kadar popüler bir tatil destinasyonu haline geldiğini anlamak zor değil: Bu beldede, plaj ve şehir hayatının mükemmel bir birleşimini elde edebilirsiniz.

Side

Side, Alanya ve Antalya'nın ortasında bulunur ve Türkiye'de tatil yapmak için son derece popüler olan bir başka şirin beldedir. Side yaklaşık 2.000 yıl önce kurulmuştur ve bu nedenle Türkiye'nin en eski şehirlerinden biri sayılır. Şehrin en parlak dönemine tanıklık eden etkileyici antik kalıntıları keşfedebilir ve sadece kumsalları ziyaret etmekten daha fazlasını yapabilirsiniz.

Side ayrıca güzel kumlu plajlara, çok çeşitli mağazalara, restoranlara ve barlara sahiptir: Harika bir tatil geçirmeniz için gereken her şeyi sunar. Bu beldeyi Side birçok açıdan Alanya'nın mini bir versiyonu olarak tanımlamak mümkündür.

Antalya

Antalya, Türkiye'nin güney kıyısındaki en büyük şehirdir ve Türk tatil beldelerinin başkentidir. Ne yazık ki, çoğu turist Antalya Havalimanı'na indiğinde genellikle hemen Side, Alanya, Kemer veya diğer popüler sahil beldelerine yönelir. Oysa Antalya'nın da keyifli bir tatil için sunabileceği çok şey vardır.

Antalya'da plaj hayatının tadını çıkarmak için birçok fırsat bulabilirsiniz, ancak aynı zamanda büyük bir şehrin tüm avantajlarını elde etmeniz de mümkündür. Burada çok çeşitli restoranlar, harika alışveriş merkezleri, bar sokakları, kültürel mekanlar veya çocuk dostu geziler bulabilirsiniz: Tatilinizde büyük şehrin avantajlarından da mahrum kalmak istemiyorsanız, Antalya en iyi seçeneklerden biri olacaktır.

Kemer

Pastoral bir sahil beldesi olan Kemer, yemyeşil Toros Dağları'nın eteklerinde yer alır. Burada doğayla baş başa bir tatil için mükemmel ortamı yaratan dinlendirici ve huzurlu bir atmosfer bulabilirsiniz. Tamamen rahatlayacağınız ve hayatın tadını çıkaracağınız bir tatil istiyorsanız, Kemer en iyi seçeneklerden biri olacaktır.

Sakin hayatı, Kemer'i çocuklu aileler kadar çocuksuz seyahat eden yetişkinler için de son derece popüler bir yer haline getirmiştir. Kemer'i ziyaret ederken plajlarda hayatın tadını çıkarabilir, popüler liman boyunca yürüyüş yapabilir veya yakınlardaki Antalya'ya günübirlik gezi yapabilirsiniz.

Kapadokya

Kapadokya, Türkiye'deki diğer tatil beldeleri gibi olmayabilir ama bu en az onlar kadar etkileyici bir deneyim sunmadığı anlamına gelmez. Peribacaları bölgesi başlı başına çok farklı bir macera sunar ve burası UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne bile geçmiş gerçek bir doğa harikasıdır.

Doğanın büyüleyici görünümü, Kapadokya'da bulacağınız tek şey değildir. Burası yeraltı şehirleri, mağara kiliseleri, kaya otelleri, peribacaları ve çok daha fazlasıyla dolu bir şehirdir ve her ilçesi farklı bir macera vaat eder. Bunların en popüleri Göreme olsa da, Kapadokya’nın her beldesinde keşfedecek yeni şeyler bulabilirsiniz.

Çoğu tatilci Kapadokya'da birkaç gün geçirmeyi ve ardından Türkiye'nin popüler sahil beldelerinden birine geri dönmeyi tercih eder. Siz de böyle yapabilirsiniz: Seyahat acenteniz veya kaldığınız otel aracılığıyla Kapadokya'ya günübirlik bir gezi rezervasyonu yaptırmanızı şiddetle öneririz.

Marmaris

Türkiye'nin en popüler tatil beldelerinden biri de, güzel bir doğaya sahip modern bir sahil beldesi olan Marmaris'tir. Manzaralı bir koyda yer alan ve yeşil dağlarla çevrili Marmaris, şehre delicesine güzel ve neredeyse egzotik bir atmosfer kazandırır.

Marmaris Türkiye'nin en iyi plajlarına sahip değildir, ancak doğal güzellikleri burayı gerçek bir cennet haline getirir. Uzun sahil şeridinde, limanda ve eski şehirde tatil havasına girmek için bolca fırsat bulabilirsiniz. Ayrıca kapalı çarşıda alışveriş yapabilir veya ünlü barlar sokağında partilere katılabilirsiniz.

Bodrum

Bodrum kesinlikle Türkiye'nin en iyi tatil beldelerinden biridir. Burası o kadar popülerdir ki, her yıl birkaç ay boyunca magazin basınının bile odak noktası haline gelir. Bodrum, yüksek dağlar ve çarpıcı sahil şeritleri ile çevrili, Akdeniz'in yanında güzel manzaralı bir yarımada üzerinde yer almaktadır.

Bodrum'u ziyaret ettiğinizde, pitoresk eski şehri, yat limanı ve çocuklara uygun plajları kaçırmayın. Bodrum'da ayrıca çok çeşitli mağazalar, marketler, restoranlar, barlar ve festival diskoları bulabilirsiniz. Ancak buranın Türkiye'deki diğer birçok popüler tatil beldesinden biraz daha lüks olduğunu unutmayın. Bu durum doğal olarak fiyatlara da yansıyor ve bu nedenle Bodrum'da konaklamak örneğin Alanya'ya göre biraz daha pahalı oluyor.

Kuşadası

Türkiye'de tatil yapılacak en iyi yerlerden biri de, güzel bir Akdeniz tatil beldesi olan Kuşadası'dır. Kuşadası'nda büyüleyici bir eski şehir, tarihi yerler ve uzun kumsallar sunan pastoral bir tatil atmosferi bulabilirsiniz.

Eski şehirde ve şirin liman gezinti yolunda restoranlar, barlar ve gece kulüpleri yan yana sıralanır. Ayrıca şehirde çok sayıda mağaza ve market bulabilirsiniz. Burayı diğer tatil beldelerinin çoğundan günübirlik gezilerle ziyaret etmeniz de mümkündür. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.