Türkiye'nin Ekonomisi Dimdik Ayakta!

Türkiye'nin Ekonomisi Dimdik Ayakta!

AK Partili Şahin Tin ve Komisyon Üyeleri, Almanya’da Türk Ekonomisini anlattı.

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji komisyonu üyeleriyle birlikte gittiği Almanya’da önemli temaslarda bulunduklarını söyledi. Şahin Tin, “Ülkemiz ekonomisine karşı yürütülen tüm olumsuz senaryolara ve 15 Temmuz hainliğine rağmen Türkiye’nin bölgenin en güvenli limanı olmayı sürdürdüğünü dile getirdik. Ekonomimizin dimdik ayakta olduğunu Almanya’daki ziyaretimizde her platformda anlattık.” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı ve Komisyon Üyesi Milletvekilleri ile birlikte Almanya’daki temaslarını tamamladı. Hamburg Rüzgâr Enerjisi ve Teknolojileri Fuar ziyaretinin ardından ilk olarak Türk- Alman Ticaret ve Sanayi odası heyetleriyle biraraya gelen Milletvekili Şahin Tin’in de aralarında bulunduğu heyet, ardından Alman Federal Parlamentosu Ekonomi ve Enerji Komisyonu ile ticari ve yatırımların ele alındığı toplantıya katıldı, sonrasında ise Berlin Büyükelçiliğini ziyaret etti.

“TÜRKİYE BÖLGENİN EN GÜVENLİ LİMANI”

Almanya’da komisyon üyeleriyle çeşitli temaslarda bulunduklarını ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yatırımı başta olmak üzere birçok alanda ticari ve siyasi görüşmelerde bulunduklarını belirten Milletvekili Şahin Tin, “15 Temmuz hain darbe girişiminin karanlık yüzünü dünyaya anlatmak için uluslararası alanda girişimlerimizi ülkemiz adına sürdürüyoruz. Türkiye, üzerinde küresel kirli ellerin kötü senaryolar çizerek oyunlar oynamaya çalışmasına rağmen ticari ve yatırıma dönük, ekonomik anlamda da bölgenin en güvenli limanı olmayı kararlılıkla sürdürecektir” dedi.

“TÜRKİYE ENERJİ YATIRIMLARINDA ÖNCÜ OLACAK”

Türkiye’nin yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından azami derecede istifade edilmesi gerektiğini ve bu konuda da hassas bir çalışma yürüttükleri ifade eden Milletvekili Şahin Tin, “Ülkemiz açısından yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin strateji politikamız son derece güven veren bir yapıya sahip. Enerji arz güvenliği, alternatif enerji kaynakları, kaynak çeşitliliği, yerli kaynakların ekonomiye kazandırılması, sürdürülebilirlik, enerji piyasalarında serbestleşme ve enerji verimliliği temel dayanağımızdır. Bu manada yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yatırımı ve ticareti konusunda ortaya konan teşvik ve desteklerde gösteriyor ki; Türkiye bu sektörde daha güçlü olmak zorunda ve üretim kapasitesini daha da yüksek seviyelere taşımak durumunda. Enerji alanında bu planlamalar çerçevesinde izlenen yol haritası bizim hedeflediğimiz başta 2023 hedeflerimiz olmak üzere enerji üretimi konusunda ve bölgede önemli rol almamız bakımından vazgeçilmez bir değer olacaktır. Enerji de öncü ve lider ülke olma konusunda gayretimizin süreceği gibi enerji sektörü başta olmak üzere yeni ticari yatırımlarında ülkemize akışını sağlamak için çabalarımızı hızlandıracağız. Bilinmelidir ki; Ülkemizde var olan istikrarı bozmaya dönük adımlar çürümeye ve çökmeye mahkûmdur” dedi.

“ALMANYA BİRİNCİ TİCARİ ORTAĞIMIZ”

Almanya’nın Türkiye için önemli bir partner olduğunu vurgulayan Şahin Tin, “2015'te 35 milyar dolar, 2016’nın ilk 7 ayında da 21 milyar dolar ticaret hacmi ile Almanya, Türkiye'nin birinci ticaret ortağıdır” diye konuştu. Almanya’nın Türkiye’ye yönelik 8,7 milyar dolara varan yatırım ve üretimiyle iki ülke arasındaki ortak projelerle bundan sonra da birinci ticaret ortağı vasfını sürdüreceğine ilişkin ortak kanaatlerin dile getirildiğini aktaran Şahin Tin, yapılacak değişik projelerin ortaklaşa yürütülmesi konusundaki görüşlerin de paylaşıldığını kaydetti.

“FETÖ İHANETİNİ DE ANLATTIK”

FETÖ/PDY ihanetini ve 15 Temmuz'daki milletin dik duruşunu her fırsat ve platformda anlatmayı sürdürdüklerine dikkat çeken Şahin Tin, “Almanya'daki temaslarımız esnasında ana gündem maddelerimizden biri de, ülkemizin 15 Temmuz’da yaşadığı ihanetti. Türkiye, bu şer şebekesinin saldırısını milletimizin ferasetiyle bastırmıştır. Sonrasında örgütün devletimiz bünyesinden temizlenmesi için bir mücadele süreci başlatılmıştır. İhanet şebekesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Paralel Yapılanmayı temizlemek için yürüttüğü çalışmayı, “İnsan Hakları” argümanını kullanarak, karalamaya çalışmaktadır. Bizim de milletvekilleri olarak görevimiz, bu örgütün oluşturmak istediği algıyı kırmak ve Dünya’ya ülkemizin yaşadığı gerçekleri anlatmaktır. Bu hainlerin ihanet sürecinin devam etmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Her platformda ülkemizin haklı mücadelesini anlatmayı sürdüreceğiz. Almanya’da da bunu anlattık. Muhataplarımıza, Türkiye'nin birçok ülkenin ekonomisini yerle bir edebilecek bir darbe girişimini atlatmayı başardığını, ekonomimizin ayakta olduğunu, 17 Temmuz Pazartesi sabahı ekonomimizin bütün dinamiklerinin faaliyette olduğunu anlattık. Türkiye ekonomisinin bu ve benzeri sarsıntıları atlatabilecek güçte olduğunu dile getirdik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.