Türkiye'nin İlk Köy Golf Turnuvası Denizli'de Düzenlendi

Türkiye'nin İlk Köy Golf Turnuvası Denizli'de Düzenlendi

Sabancı Vakfınca hayata geçirilen "Bu Köyde Herkes Sporcu" projesi kapsamında Denizli'nin Güney ilçesi Eziler Mahallesi'nde Golf Turnuvası gerçekleştirildi.

A+A-

Sabancı Vakfınca hayata geçirilen "Bu Köyde Herkes Sporcu" projesi kapsamında Türkiye'nin beş fark yaratanından biri seçilen beden eğitimi öğretmeni Suat Arı'nın öncülüğünde Denizli'nin Güney ilçesi Eziler Mahallesi'nde Golf Turnuvası gerçekleştirildi.

Güney'e bağlı 800 nüfuslu kırsal mahalle Eziler'deki Mustafa Kaçmaz Ortaokuluna 5 yıl önce atanan beden eğitimi öğretmeni Arı, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların çocuklarına sporu sevdirmek için çeşitli branşlarında köylülerle birlikte öğrencilere eğitim verdi.

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı'nın 12'nci sezonunda, "Bu Köyde Herkes Sporcu" projesiyle Türkiye'nin beş fark yaratanından biri seçilen Arı'nın öncülüğünde Sabancı Vakfı ve Güney Belediyesinin desteği ile Eziler Cup Golf Turnuvası düzenlendi.

Turnuva için gerekli malzemeleri yurt dışında yaşayan köylülerin desteği ile sağlayan Suat Arı, öğrencileriyle köyde eski bir motosikleti golf arabası yaptı. Turnuvada 7’den 70'e tüm köy halkı golf oynadı.

Elindeki asasını bırakıp golf sopasıyla topa vuran 67 yaşındaki Cennet Yavuz, ilk defa golf oynadığını belirterek, "Çok güzel bir spor, genç olsak da oynasak." dedi.

Köylülerden Ali Yılmaz da sporun her zaman güzel olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımızla beraber oynayarak onları desteklemeye çalışıyoruz. Kahvehanede oturmaktan iyi bir şeydir spor yapmak." diye konuştu.

- "Türkiye'nin ilk köy golf turnuvasını burada düzenledik"

Beden eğitimi öğretmeni Suat Arı, gazetecilere yaptığı açıklamada, köy olarak hokeyde, ragbide, krikette, birçok farklı branşta etkinliklerde bulunduklarına işaret ederek, "İmkansızlıklar dahilinde bunları gerçekleştirdik. Bugün bir farklı bir etkinlik daha yaptık. Türkiye'nin ilk köy golf turnuvasını burada düzenledik. 7'den 70'e birçok katılım sağladık." dedi.

Arı, 2016'da köye tayini çıktığında, hayatında hiç spor yapmamış, hiç lisansı olmayan bir köyle karşılaştığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 3-4 yılda 14 farklı branşta çeşitli etkinliklerde bulunduk. Geldiğimiz noktada 120 öğrencinin tamamı da lisanslı aktif sporcu haline geldi. Birçok spor branşında sayısız başarılarımız oldu. Bizim köyü farklı yapan nüanslardan biri de imkansızlık dahilinde gelen bir başarı. Spor salonumuz yok ama Türkiye Kadınlar Hokey 1. Ligi'nde bir takımımız var. Kriket branşında ilimizi temsil eden tek takımız. Yaptığımız çalışmalar dahilinde de Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Ekibi tarafından 2021 yılı fark yaratanı seçildik. Bunların yanında bugün golfü de ekledik. Golf sahamız yok diye, golf arabamız yok diye hiçbir şekilde hayıflanmadan bu branşın yapılabileceğini gösterdik. Bunu başardığımız için çok mutluyuz."

DENİZLİ (AA) -

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.