Türkiye'yi Kaosa Sokmaya Çalışıyorlar

Türkiye'yi Kaosa Sokmaya Çalışıyorlar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Pamukkale İlçe Teşkilatı organize ettiği kahvaltılı toplantıda basın mensupları ile buluştu.

A+A-

Toplantıya, MHP  Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Altıntaş, MHP Büyükşehir Grup Başkan vekili Av. Yusuf Garip, Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı, meclis üyeleri ve partililer katıldı. 

“BİZ TÜRKİYE’Yİ LİDER ÜLKE YAPMA SEVDASINDAYIZ”

Toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.   MHP’nin Türkiye’yi lider ülke yapma sevdasında olduğunun altını çizen Ayhan,  “Milliyetçi Hareket Partisi misyonunu ve vizyonunu ortaya koymuştur. Biz Türkiye’yi lider ülke yapma sevdasındayız. Refah ve müreffeh bir Türkiye istiyoruz. Türk Milleti’nin Türkiye’de güzel yaşamasını istiyoruz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak siyasi, sosyal, ekonomik anlamda uzlaşmanın tarafıyız. Belirli anlarda bölgede, küresel düzeyde meydana gelebilecek problemlerin aşılmasında bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Mutlaka herkes kendi görüşlerini ifade edecek. Milli meselelerde birlikte olmakta, bekaya yönelik davranışlarda birlikte olmakta yarar var. Milliyetçi Hareket Partisi her zaman bunu gözetmiş bir vaziyettedir. Ülkedeki stresi gelecek açısından azaltmamız, üzerinde uzlaşmamız gereken şeyler olacaktır. Türkiye’nin son zamanlarda meydana gelen olaylarda ayağındaki prangalardan kurtulması lazım. Bu konuyu da birlik ve beraberlik içerisinde yapabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ KAOSA SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Bazı kesimlerin Ülkeyi hakikaten kaosa sokmaya çalıştığını ileri süren MHP’li Ayhan, “Sisteme dışarıdan müdahalelerin engellenmesi lazım. Türkiye’yi hakikaten kaosa sokmaya çalışıyorlar. Bölgedeki ve sınırımızdaki ülkelere baktığımız zaman veya yakın coğrafyadaki ülkelere baktığımızda bunu görmemiz mümkün. Devletin her kademesine sızılmış olduğunu gördük. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde, yargıda, emniyette, istihbaratta, eğitimde, iş dünyasında, basında, sporda batığınızda bu tür problemlerin olduğunu görüyoruz. Tabi ki, darbenin psikolojik altyapısının hazırlanması öyle çok kısa bir sürede olan olay değil. Buna dikkat etmek lazım, bunu da çok akıllıca değerlendirmekte yarar var. Özellikle 15 Temmuz sonrasında siyaset kurumuna bazı ertelenemez, geciktirilemez sorumluluklar yüklendi. Seri, süratli, etkin, güçlü bir idari yapının varlığı oluşması hususu ortaya çıktı. Parlamenter sistemin getirdiği bir takım zorlukları aşmak gerekirdi. Denge-denetleme örselenmişti. Huzur, güvenlik ve beka tehdit ediliyordu. Hükümet kurma süreci zorlanıyordu. Rejim krizine davetiye çıkarılıyordu. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak 50 yıllık bir siyasi deneyime sahibiz. Devlet kültürünün devamı olduğunu düşünüyoruz. Türk Milleti’nin siyasi ve kurumsal yapısıyız aslında. Buradan sistemle ilgili düşüncelerimizi ortaya koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜN TIKANMASINA MÜSAADE ETMEDİK”

MHP’nin tehlikeli süreçlerin aşılmasına ve bertaraf edilmesine katkı sağladığını belirten Ayhan,  “Zaman zaman siyasetin tıkandığı noktalarda, 12 Eylül öncesinde de, siyaseti hasım olarak nitelendirebileceğimiz o dönemde gerçekten parlamentoda hem Cumhurbaşkanı seçimi, hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi başkan seçiminde Milliyetçi Hareket Partisi öncülük ve fedakarlıklarda bulunmuştur. Bizim güneyimizde yeni bir devletçi kurulmasını Türkiye ötelemiştir. Suriye’de olan olaylarla ilgili dibimize kadar gelmişlerdir, gözümüzün içine baka baka orada bir yeni devlet kurmanın çabaları içerisinde olmuşlardır. On binlerce malzemeyi PKK’ya yığmışlardır. Fakat o malzemelerle PKK’yı eşleştirip yeni ordu yaratamamışlardır. Bu şuanda Türkiye’nin başardığı önemli bir olaydır. Bunun dışında Amerika, FETÖ, PKK gibi terör örgütleriyle eşleşmiş bir vaziyettedir bölgede. Türkiye son zamanlarda küresel düzeni reddetti” dedi.

“BİZ DEDİKLERİMİZİN ARKASINDAYIZ”

Konuşmasında FETÖ terör örgütünün siyasi ayağının ortaya çıkarılması tartışmalarına da değinen Ayhan, “FETÖ terör örgütünün siyasi ayağının ortaya çıkmasına yönelik Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli beyefendi  çok uzun sürelerdir zaman zaman ifade ettiği şeyler var. Şu anda da net bir şekilde söyledi. Her darbe girişiminin arkasında mutlaka bir siyasi ayağı olduğunu net bir şekilde söyledi. Burada önemli olan bunu adaletin önüne koyup, önünün açılması lazım. Sayın Genel Başkanımız “bize yetki verilsin. Biz bu olayı çözeriz” dedi. Şimdi herkes sağına soluna baktığında birsürü FETÖ’cüyü görüyor. Bir kere bu işte samimiyet olması lazım. Milliyetçi Hareket Partisi baştan beri dediklerinin arkasında” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.