Türk’ün İzi Her Yerde Var

Türk’ün İzi Her Yerde Var

Denizli Ülkü Ocakları tarafından Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda “Türk Dünyası Konuşmaları Konferansı”nı  düzenlendi.

A+A-

Konferansa, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve Gazi Üniversitesi  Öğretim Görevlisi Fatih Keskin, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.  Himmet Büke, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.  Esma Özdaşlı,  Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl ve İlçe Teşkilatı yöneticileri ve çok sayıda davetli  katılımda bulundu.

Konferansta, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fatih Keskin, “Dünden Bugüne Türk Dünyası”, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.  Himmet Büke, “Türk Dünyasının Dil Meselesi”,  Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Esma Özdaşlı da “Ermeni Meselesi Ekseninde Türk Dünyası” konusunu  anlattı.

“TÜRK’ÜN İZİ HER YERDE VAR”

Konferansta konuşan  Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fatih Keskin, “Bütün Dünya Türk’ün coğrafyasıdır. Bugün Dünya’nın hangi coğrafyasına bakarsanız bakın bir Türk imzası bulmak mümkündür. Türk’ün izi her yerde vardır. Türk’ün yeryüzündeki serüveni tesadüfi değildir” dedi. Keskin konuşmasında ayrıca Ülkü Ocakları  Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Türk coğrafyasındaki faaliyetleri konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.  Himmet Büke de yaptığı konuşmada, dilin bir kimlik meselesi olduğunu belirterek, “Türkçe dünya üzerinde çok farklı coğrafyalara yayılmış, gerek coğrafya gerekse yerel kültürlerin etkisiyle farklı etkileşimlere girmiş köklü bir dildir” ifadelerini kullandı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.  Esma Özdaşlı  ise Türk-Ermeni ilişkilerinin başlangıcına yönelik tarihi süreci ve Türk-Ermeni milletleri arasındaki ilişkiler hakkında bilgiler verdi. Özdaşlı,  “Sözde Ermeni Soykırımı” iddialarının temeli olan tehcir kanunu, bu kanunun uygulanması ve buna bağlı olarak iddia edilen “Sözde Ermeni Soykırımı” iddialarının asılsız olduğunu ortaya koyan kanıtlardan örnekler sundu.

Konferansın sonunda bir konuşma yapan Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı, katılımcılara teşekkür etti. Aydınlı,  Keskin, Büke ve Özdaşlı’ya çiçek takdim etti. Konferans öncesi Ozan Nihat mini bir konser sundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.