Tütün ve Akaryakıt Kaçakçılarına Operasyon

Tütün ve Akaryakıt Kaçakçılarına Operasyon

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nce ildeki her türlü kaçakçılık suçunu işlemek isteyen şahıs ve organizasyonların belirlenerek zanlıların yakalanması ile alakalı yakalama çalışmaları yapıldı.

A+A-

Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından sürdürülen çalışmalar çerçevesinde piyasadan yasa dışı yollar ile toplanıp depolanan madeni yağ ve atık yağları, değişik kimyasal maddeler ile karıştırıp ve damıtma işlemlerinden geçirip kaçak akaryakıt olarak kullanılmak üzere piyasaya sürmek isteyen şahısların ve organizasyonların belirlenmesi ile alakalı çalışma başlatıldı.

 

Denizli’de bulunan ve şu anda depo olarak kullanılan 2 ayrı mekanda görevli ekipler tarafından sürdürülen çalışmalar sonucunda yasadışı yollar ile karışımlı akaryakıt elde edildiği belirlendi. Daha evvel lisanslı olarak madeni yağ üretim tesisi iken kapatılmış olan ve faaliyeti olmayan depo görünümü altında herhangi bir lisansı olmaksızın ve ilgili kanun ve yönetmelikler dışında yasadışı yollar ile karışımlı kaçak akaryakıt elde edildiği belirlendi. Görevli ekipler tarafından ulusal marker saha kontrol cihazı ile yapılmış olan denetimlerde depoda bulunan tanklar içinde ve yine depo içinde olan bir aracın yakıt deposundan alınan numunelerden geçersiz akaryakıt sınıfına giren madeni yağ belirlendi.

 

Araçta ve depolarda gerçekleştirilen aramalar ve denetimlerde toplamda 9.000 litreye civarında kaçak karışımlı akaryakıt ve elektrikli aktarım düzenekleri bulunup el kondu.

 

TÜTÜN KAÇAKÇILIĞI

Yine görevli ekipler tarafından tütün ve tütün mamulleri satışı yapmakta olan işyerlerine yönelik kontroller yapıldı ve aramalarda izin belgesi olmayan tütün ve tütün mamulleri belirlendi. Aramalar sonucunda kahve kutuları içine saklanmış şekilde 1.300 paket kaçak sigara, 8.000 adete yakın dolma sigara, 9.800 adet makaron ve 2 adet kurusıkıdan bozma tabanca, 1 adet av tüfeği bulunup el konuldu.

 

Kaçak akaryakıt ve kaçak sigaralar ile alakalı yakalanan 4 zanlı ile alakalı Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan aramalar sırasında bulunan tabanca ve tüfek ile ilgili olarak da 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet olmak suçlarından adli işlem gerçekleştirildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.