Tweet Atarken Dikkat Edin

Tweet Atarken Dikkat Edin

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, halkı sığınmacılara karşı sokağa çıkmaya çağıran sosyal medya paylaşımlarına ilişkin, 15 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.

A+A-

nkara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya üzerinden vatandaşları sığınmacılara karşı sokağa çıkmaya çağıran paylaşımlarla ilgili, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlattı.

Son günlerde sığınmacılara yönelik eylemler öncesinde bazı sosyal medya hesaplarından "halkı örgütleyip, sokağa dökme" yönünde paylaşımlarda bulunulması üzerine başsavcılıkça soruşturma açıldı.

Soruşturma kapsamında 9'u Ankara'da olan 15 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Bu kişilerden 2'si Bursa, 6'sı Ankara'da olmak üzere 8'i gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışma ise sürüyor.

Soruşturma, Türk Ceza Kanunu'nun "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" başlıklı 216'ncı maddesinin birinci fıkrası kapsamında yürütülüyor.

Söz konusu fıkrada, "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." hükmü bulunuyor. 

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.