Üç Ayların Manevi Havasına Girdik

Üç Ayların Manevi Havasına Girdik

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, içerisinde olduğumuz mübarek üç ayların ilk kandili Regaip Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

A+A-

Mesajında Başkan Örki, bu gecenin yardımlaşma, dayanışma, şefkat ve kardeşlik duygularının kök salarak geliştiği önemli bir gece olduğunu vurguladı.

Mübarek üç ayların ilki olan Recep ayının ilk Cuma gecesi idrak edilen Regaip Kandili, bu sene 27 Şubat Perşembe’yi 28 Şubat Cuma’ya bağlayan gün kutlanacak. “Herhangi bir şeyi istemek, çaba sarf etmek, gayret göstermek” anlamları olan Regaip Kandili, Müslümanlar tarafından dualarla ve ibadetler ile değerlendiriliyor.

Allah’ın da Rağbet Etmesi Demektir

Bu mübarek geceyle ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bir mesaj yayımladı. “Regaip, bu geceye rağbet edenlere Allah’ın da rağbet etmesi demektir” diyen Başkan Örki mesajında şu görüşlere yer verdi;  “Bu gece kendisine el açan, tövbe eden, bağışlanmayı dileyen kullarına, Rabbimiz rahmetiyle, af ve bağışı ile tecelli eder. Bu gece tövbelerin makbul olduğu bir gecedir. Regaip Kandili aynı zamanda mübarek üç ayların manevi havasına girdiğimizin göstergesidir. Rabbimize derin şükür içerisinde olacağımız bu mübarek gecenin getirdiği manevi iklimden yararlanabilen insanlardan olmak en büyük duamızdır. Bu gece yardımlaşma, dayanışma, şefkat ve kardeşlik duygularının kök salıp geliştiği bir gecedir. Başta Pamukkaleli vatandaşlarımız olmak üzere, şehrimizde ve ülkemizde yaşayan halkımız ve tüm İslam Alemi’nin Regaip Kandili’ni kutlarım”.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.