Üç İşçinin Canına Mal Olmuştu

Üç İşçinin Canına Mal Olmuştu

Dün Pamukkale Seyir Tepesi inşaatında meydana gelen ve 3 kişiye mezar olan feci kazanın ardından yeni gelişmeler yaşandı.

A+A-

Denizli'ye bağlı olan Pamukkale'de bir süredir inşaatı süren Seyir Tepesinde meydana gelen kazada 4 kişinin 30 metreden düşmesi felaketle neticelenmişti.  kazada Afganistan kökenli 3 işçi ölmüştü. Kaza hakkında soruşturma başlatılmıştı ve alınan bilgilere göre 5 kişi gözaltına alındı. Ve bu kişiler emniyette işlemleri bitince  adliyeye sevk edildi.

Korkunç kaza, dün ikindin  Pamukkale’ye bağlı olan Çamlaraltı Mahallesi'ndeki, Pamukkale Belediyesi'nin özel bir inşaat şirketine yaptırmış olduğu Seyir Tepesi'nde gerçekleşmişti. İnşaatta duvarların düzenlenmesinde çalışmakta olan Afganistan kökenli işçilerin olduğu sepet, ortalama 30 metreden aşağı doğru uçarak yere sert bir şekilde çakıldı. Feci kazada, Afganistan kökenli oldukları ifade edilen işçilerden 20 yaşında olan Muhammet İsa Palvamani, 24 yaşında olan Lal Muhammet Rahimive 19 yaşında olan Ehsanollah Nabizadeh hayatını kaybetti. Yaralanmış olan 24 yaşındaki Nurullah Aelishah ise kaldırılmış olduğu Denizli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Cenazeler ise, otopsinin yapılması için PAÜ Hastanesi Adli Tıp Kurumu'na iletildi.

Adliyeye Sevk Edildiler

Ola ile alakalı Cumhuriyet Savcılığı'nın devam ettirdiği soruşturmalar çerçevesinde vinç görevlisi, şantiye şefi, iş güvenliği uzmanı, taşeron firma görevlisi ve vincin iş güvenliği uzmanı gözaltına alındılar. Adı çıklanmayan 5 kişinin, emniyette gerçekleştirilen işlemlerden sonra adliyeye sevk edildikleri öğrenildi.

Vali Karahan’dan Açıklama

Konu hakkında açıklamada bulunan Vali Karahan sorumluların bulunması amacı ile için polis ve savcılığın çalıştığını, olayla alakalı iş hukukuna aykırı hareket etmekten ötürü idari soruşturmanın başlatıldığı, olayın sorumlusunun ortaya çıkartılacağını ve  işlemlerin devam ettiğini dile getirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.