Üçgen'e ''Akıllı Kavşak'' Sistemi Geliyor

Üçgen'e ''Akıllı Kavşak'' Sistemi Geliyor

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'de şehirlerarası karayollarının kesişme noktası olan Üçgen Kavşağı'nda yapılması planlanan düzenlemeye bu yıl başlayacaklarını müjdeledi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'de şehirlerarası karayollarının kesişme noktası olan Üçgen Kavşağı'nda yapılması planlanan düzenlemeye bu yıl başlayacaklarını müjdeledi. Otoparkla ilgili yapım çalışmalarına başlayacaklarına da dikkati çeken Başkan Zolan, kentteki park sorununu ortadan kaldıracaklarını ifade etti.

 

Karayolları Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle Delikliçınar Meydanı'nda tören düzenlendi. Denizli Valiliği önünden Delikliçınar Meydanı'na kadar süren kortejle başlayan törene Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de son yıllarda yapılan duble yolların ülkede hem trafik akışı, hem de trafik güvenliği sağlama noktasında çok büyük katkı sağladığını söyledi. Denizli'nin büyükşehir olmasıyla birlikte kentin tamamında büyükşehir yetki alanında olan yolların bulunduğunu ifade eden Başkan Zolan, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) de büyükşehir çatısı altında kurulduğunu, burada Denizli'nin ulaşımıyla ilgili kararlar alındığını ifade etti.

Trafiğin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Yolarımız uygun, araçlarımız son teknoloji ama tek eksiğimiz var. Trafik kurallarına uymama, ihmal ve dikkatsizlik. Bunların sonucunda maalesef bazı istenmeyen acılar yaşanıyor. Öncelikle bizim saniyelik, dakikalık telaşlar yerine ömrümüzü seçmemiz lazım. Geride gözyaşı bırakmamız gerekiyor. Çok aceleci davranmayla çok ağır sonuçlara ulaşabiliyoruz" dedi.

 

"Akıllı kavşak sistemi"

 

Büyükşehir olarak çocuklara yönelik trafik eğitim pistini yaptıklarını, burada trafik eğitimi verildiğini anlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Şehrimizde birçok yol düzenlemeleriyle riskleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Kavşak düzenlemeleri ile kaza riskini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Trafik levhalarıyla vatandaşımızın dikkatini çekmek ve uyarmakla ilgili gayret sarf ediyoruz. Denizlimiz inşallah trafik konusunda daha da rahatlayacak. Öncelikle ben şu müjdeyi vermek istiyorum. Üçgen Kavşağı ile ilgili çok talep geliyor. Oranın düzenlemesi inşallah bu sene başlayacak. Projesi son noktaya geldi. Üçgen Kavşağı'nda yapılacak düzenleme ile insanlarımızı beklemekten kurtarıp, trafik güvenliğini de sağlamış olacağız. Emniyet Müdürlüğümüzle, Valimizle birlikte elektronik denetleme ve akıllı kavşak sistemleriyle trafik güvenliğini ve akışını sağalama konusunda vatandaşlarımıza daha çok imkan sunacağız."

 

"Kaldırımlar yayaların olsun istiyoruz"

 

Başkan Zolan, "Denizli'de artık otoparkla ilgili yapım çalışmalarına başlıyoruz. Park sorunlarını ortadan kaldıralım ki kaldırımlar arabalarla dolmasın. Kaldırımlar yayaların olsun istiyoruz. İnşallah bu bilinçle harekete ederek Trafik Güvenliği Haftamızı kutlayacağız. Ben herkese, mutlaka kurallara uymayı unutmamız gerektiğini belirtmek istiyorum. Bugüne kadar bu yolda çalışan emek sarf eden Karayolları, Emniyet ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve İtfaiye Daire Başkanlıklarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından halk oyunu gösterisi sunuldu. Daha sonra Vali Kocatepe ve Başkan Zolan, Delikliçınar Meydanı'nda kurulan standları gezerek yetkililerden bilgi aldı. Ayrıca Karayolları Trafik Güvenliği Haftası ile ilgili düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, başarılı jandarma ve emniyet mensupları ile yılın en iyi sürücülerine de ödül verildi.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.