Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan’dan Müjde

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan’dan Müjde

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, uzun zamandır merakla beklenen adil kullanım kotası ile alakalı müjdeyi verdi.

A+A-

İnternet kullanıcıları tarafından geleceği merakla beklenen adil kullanım kotası ile alakalı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’dan sevindirici bir açıklama geldi. AKK’nın 2019 senesinde kaldırılacağını ifade eden Turhan, milyonlarca internet kullanıcısını sevindirdi.

Adil Kullanım Kotası nedir?

Adil kullanım kotası, teorik olarak ‘bazı’ internet kullanıcılarının aşırı internet kullanımlarıyla sabit geniş bant ağını çok fazla işgal etmesini ve bu şekilde diğer kullanıcıların internet kalitesini düşürmesine engel olan bir uygulamadır.

İnternet kullanıcılarının adil kullanım kotası ile alakalı vermiş olduğu savaş ise günümüz adil kullanım kotalarının, internet ihtiyacını karşılamayacak kadar düşük seviyelerde olmasındandır. Bu sebeple standart bir kullanıcı bile adil kullanım kotasını aşmadan bir ay geçiremiyor.

Adil kullanım kotasını aşmış olan kullanıcılar internet kullanmaya devam edebiliyorlar. Ama 100Mbps internet hızına sahip bir kullanıcı, adil kullanım kotasını aşması durumunda bir sonraki aya kadar interneti yalnızca 24Mbps hızla kullanabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.