Ülkenin Ve Denizli’nin Gururu Oldu

Ülkenin Ve Denizli’nin Gururu Oldu

NASA tarafından her sene  dünyanın farklı yerlerinden fen ve matematik öğretmenlerine yönelik verdiği eğitim programı HESA’ya Denizli’den de öğretmen Mehmet Geren katıldı.

A+A-

Amerika'da NASA ile çalışmakta olan Honeywell şirketinin, HESA yani “Honeywell Educators at Space Academy” programı çerçevesindeki eğitimine Türkiye’den davet edilmiş olan 8 matematik ve fen öğretmeninden bir tanesi de Denizli ilinden oldu.

Türkiye’den 8 Öğretmen Katıldı

Çal Süllerli olan Mehmet Geren, 5 günlük STEM (fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) eğitim programı HESA’ya katılma hakkını kazandı. Program, 21 - 26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi ve Türkiye’den 8 öğretmeni konuk etti.

Öğretmenler, Huntsville şehrinde Dünya'nın uzay ile alakalı eğitim veren ilk merkezi olan STEM eğitimini aldılar.

2004'ten beri 62 tane ülkeden 2 bin 776 öğretmeni ağırlayan programın bu sene ki bölümünde 35 ülkeden gelmiş olan 119 öğretmenin yer aldığı ifade edildi.

Sevincini Paylaştı

Denizli-Çal grubu yolu ile sevincini paylaşan Mehmet Geren, Çal ilçesine bağlı Süllerli olduğunu, Fen bilimleri öğretmeni olduğunu, NASA tarafından eğitime çağrıldığını, Dünyanın pek çok ülkesinden 120 kişinin arasından Türkiye’yi yalnızca 8 kişinin temsil etiğini,  bu gururu hemşehrileri ile paylaşmak istediğini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.